Ξυπνάει μνήμες κατάκτησης ΟΥΕΦΑ το Άρσεναλ-Γαλατάσαράι

Γράφει από την Κωνσταντινούπολη ο Mustafa Bora Kargin
Μνήμες από την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ του 2000 από την μεγάλη ομάδα της Γαλατάσαράι εναντίον της Άρσεναλ, σε εκείνη τη μαγική χρονιά που συνοδεύτηκε και από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Σουπερ Καπ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, επαναφέρει το αυριανό (01/10) εκτός έδρας ματς της ομάδας της Κωνσταντινούπολης απέναντι στους Λονδρέζους για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Ήταν 17 Μαΐου του 2000 όταν η ποδοσφαιρική Ευρώπη υποκλινόταν στη Γαλατάσαράι. Η μεγάλη ομάδα των Χάτζι, Σουκούρ, Νταβαλά, Ταφαρέλ, Χασάν Σας, Ποπέσκου, Κορκμάζ κ.ά. και υπό την καθοδήγηση του Φατίχ Τερίμ νίκησε την Άρσεναλ και κατέκτησε στη Κοπεγχάγη το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η συνέχεια ήταν ανάλογη μιας και με τη προσθήκη του Μάριο Ζαρντέλ κατέκτησε τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου στο Μονακό την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1. Σε αυτό τον Ευρωπαϊκό τίτλο προπονητής της ήταν ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, καθώς ο Τερίμ βρισκόταν πλέον στον πάγκο της Φιορεντίνα.
Ήταν μια τεράστια επιτυχία καθώς η ομάδα της Κωνσταντινούπολης είναι η πρώτη ομάδα από τη γειτονική Τουρκία που κατακτά Ευρωπαϊκούς τίτλους. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν χωρίς σκορ και στη διαδικασία των πέναλτι η ομάδα του Βοσπόρου επικράτησε με 4-1 σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στα εκατομμύρια των φίλων της.
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Βραζιλίας, Κλαούντιο Ταφαρέλ, ήταν ο MVP της συνάντησης καθώς στη διαδικασία των πέναλτι ήταν σχεδόν ανίκητος.