Ισόπαλο το ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ

Με τέρμα του Γιαγκέλκα στις καθυστερήσεις η Έβερτον έκλεψε το βαθμό της ισοπαλίας από την ανώτερη Λίβερπουλ που είχε προηγηθεί με γκολ του Τζέραρντ στο 65'. Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Λίβερπουλ και Έβερτον στο μεγάλο ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ, αποτέλεσμα που ικανοποίησε μόνο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν έκαναν καλό παιχνίδι.
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι «Κόκκινοι» ήταν ανώτεροι από την αντίπαλό τους και σε κάθε περίπτωση άξιζαν τη νίκη. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες και πιέζοντας αρκετά. Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς κάποια σπουδαία ευκαιρία, ωστόσο οι «Κόκκινοι» έδειχναν πως βρίσκονται πιο κοντά στο γκολ.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους. Η κατοχή ήταν με το μέρος τους, ενώ η Έβερτον δεν κατάφερε να ξεπεράσει το κέντρο με προϋποθέσεις για γκολ. Ο Στίβεν Τζέραρντ για ακόμα μία φορά, κατάφερε να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και στο 65’ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ.
Δύο λεπτά αργότερα, όλα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει για τη Λίβερπουλ όταν ο Μάριο Μπαλοτέλι προ κενής εστίας, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι χάνοντας σπουδαία ευκαιρία.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι επιτέθηκαν για να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Κάτι που έγινε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γιαγκέλκα με ξερό σουτ από τα 25 μέτρα δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μινιολέ για να ισοφαρίσει και να διαμορφώσει το τελικό 1-1.
Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, δεν μπορεί να κριθεί δίκαιο, καθώς η Λίβερπουλ έκλεισε το παιχνίδι με περισσότερες από 20 τελικές και θα μπορούσε εύκολα να φτάσει σε μία ευρεία νίκη, εφόσον βέβαια, εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λίβερπουλ διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για πέναλτι σε απόκρουση της μπάλας με τα χέρια από παίκτη της Έβερτον εντός περιοχής.
ΠΗΓΗ: onsports.gr