Μπαρσελόνα: Παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία των μεταγραφών της

Η Μπάρσα έδωσε στην δημοσιότητα τους αριθμούς όλων των μεταγραφικών κινήσεών της μέσα στο καλοκαίρι.
Απόλυτη διαφάνεια για να εξηγούμαστε και να μην… παρεξηγούμαστε. Στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου των Θουμπιθαρέτα – Μέστρε, παρατέθηκαν αναλυτικά οι αριθμοί και των 24 κινήσεων που έκανε ο σύλλογος για την διαμόρφωση του ρόστερ της σεζόν 2014-15. Μάθετε ακριβώς ποιος, πως, που, πότε και γιατί!
Η Μπάρσα, λοιπόν, έκανε συνολικά 24 κινήσεις, επτά αποκτήσεις, μια άνοδο από την δεύτερη στην πρώτη ομάδα, δύο επιστροφές από δανεισμό, πέντε παραχωρήσεις, πέντε δανεισμούς, μια λύση συμβολαίου, μια ηθελημένη αποχώρηση και δύο λήξεις συμβολαίου.
Στον τομέα των αφίξεων, ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν στοίχισε δώδεκα εκατομμύρια ευρώ (συν 750 χιλιάδες σε μπόνους), ο Ιβάν Ράκιτιτς 18 (συν τρία σε μπόνους), ο Κλαούντιο Μπράβο δώδεκα (χωρίς μπόνους), ο Ζερεμί Ματιέ είκοσι, ο Τόμας Βερμάλεν δέκα (συν πέντε σε μπόνους, συν άλλα 3,75 σε άλλα μπόνους).
Η πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού ήταν αυτή του Λουίς Σουάρες (81.250.000 ευρώ) και πιο φτηνή του Ντούγκλας (τέσσερα εκατομμύρια, συν 1,5 σε μπόνους). Το σύνολο; 157 εκατομμύρια ευρώ.
Στον τομέα των παραχωρήσεων, ο Σεσκ Φάμπρεγας απέφερε 33 εκατομμύρια ευρώ (συν τρία σε μπόνους), ο Τζόναθαν Ντος Σάντος 1,5 (συν 500 χιλιάδες σε μπόνους), ο Μπόγιαν Κρκιτς 1,8 και ο Αλέξις Σάντσες 42. Χρήματα απέφερε και ο Όιερ Ολαθάμπαλ, αλλά ο σύλλογος δεν γνωστοποίησε το ποσό. Σύνολο, 78,8 εκατομμύρια ευρώ.
Κατά τα άλλα, ο σύλλογος προώθησε τον Τζόρντι Μασίπ από την δεύτερη στην πρώτη ομάδα, επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους Ραφίνια και Ζεράρ Ντεουλοφέου, αν και ο τελευταίος, στη συνέχεια, δόθηκε δανεικός στην Σεβίλλη.
Δανεικοί δόθηκαν ακόμα ο Κρίστιαν Τέγιο στην Πόρτο (ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι προβλέπεται να πάρει χρήματα, αλλά δεν διευκρίνισε το ποσό), ο Ντένις Σουάρες επίσης στην Σεβίλλη, ο Ιμπραΐμ Αφελάι στον Ολυμπιακό και ο Άλεξ Σονγκ στην Γουέστ Χαμ.
Τελείωσε το συμβόλαιο των Βίκτορ Βαλδές – Χοσέ Μανουέλ Πίντο, ο Ισαάκ Κουένκα έλυσε το συμβόλαιό του, ενώ ο Κάρλες Πουγιόλ έβαλε οικειοθελώς τέλος στην καριέρα του, αναλαμβάνοντας πλέον ρόλο άμεσου συνεργάτη του αθλητικού διευθυντή, Αντόνι Θουμπιθαρέτα.