«Τριάρα» η Μπαρσελόνα στο ντεμπούτο του Λουίς Ενρίκε

Με τον Λιονέλ Μέσι να παίζει πραγματικά ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου η Μπαρσελόνα ξεκίνησε εμφατικά στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν, επικρατώντας άνετα με 3-0 της Έλτσε στο ντεμπούτο του νέου τεχνικού της, Λουίς Ενρίκε.
Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ με δύο γκολ (42΄, 64΄) έκανε εύκολη τη ζωή των συμπαικτών και του προπονητή του, «ξεκλειδώνοντας» την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο μέρος.
Στο 44΄ η γκάφα του Σέρχιο Μπούσκετς, που γύρισε την μπάλα με κεφαλιά προς τα πίσω χωρίς να βλέπει, κόστισε την αποβολή του Χαβιέρ Μασκεράνο, ο οποίος ανέτρεψε τον Τζόνατας που έφευγε μόνος προς την εστία του Κλαούντιο Μπράβο.
Αυτό ουδόλως επηρέασε πάντως την Μπαρσελόνα, που ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο πρώτο λεπτό του δεύτερου μισού με πανέμορφο τελείωμα του 18χρονου Ισπανομαροκινού Μουνίρ Ελ Χανταντί, ο οποίος ήταν η έκπληξη που επιφύλαξε ο Ενρίκε στο κοινό της ομάδας του.
Απέναντι σε μια ομάδα που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση χωρίς να καταγράψει τελική προσπάθεια (!) οι «Μπλαουγκράνα» έφτασαν στο τελικό 3-0 με το δεύτερο γκολ του Μέσι, πείθοντας με την εμφάνισή τους πως όταν θα ενσωματωθούν και οι χθεσινοί απόντες (Σουάρες, Νεϊμάρ, Πικέ, Βερμάελεν) η ισχύς τους θα αυξηθεί κατά πολύ ακόμη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ