Τέλος η Εθνική για Τσάβι

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική Ισπανίας, ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης Τύπου ο Τσάβι. Μετά από 14χρόνια καριέρας ο 34χρονος Ισπανός σούπερ σταρ έκανε γνωστό μέσω συνέντευξης Τύπου πως δεν θα αγωνιστεί ξανά στην Εθνική της πατρίδας του.
"Αποφάσισα να αποσυρθώ από το διεθνές ποδόσφαιρο. Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια, ήταν φανταστικά", δήλωσε σχετικά με το αντίο του από τη "Φούρια Ρόχα" (με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση 2 Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2008 ως το 2012, ενώ μίλησε και για την απόφασή του να παραμείνει στη Μπαρσελόνα.
"Τελείωσα με άσχημο τρόπο τη σεζόν. Δεν αισθανόμουν χρήσιμος όταν ήμουν στον πάγκο της Μπαρσελόνα και της εθνικής ομάδας. Αποφάσισα να τα παρατήσω και να αρχίσω κάτι άλλο. Πήρα την απόφαση πολύ γρήγορα και αφού μίλησα με τον Θουμπιθαρέτα και κυρίως τον Λουίς Ενρίκε άλλαξα γνώμη. Οι ιστορίες που βγήκαν πως επρόκειτο για οικονομική απόφαση δεν ήταν αληθινές. Η απόφαση να παραμείνω είναι ποδοσφαιρική, αισθάνομαι χρήσιμος. Μιλήσαμε ανοιχτά με τον Λουίς Ενρίκε, ξεκινώ από το μηδέν όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου. Δεν είμαι πλέον 20 ετών αλλά εξακολουθώ να έχω το κίνητρο ενός μικρού παιδιού".
Για τον Λουίς Σουάρες είπε: "Είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο. Είχε μία φοβερή σεζόν στη Λίβερπουλ. Τον ξέρω, είναι σπουδαίος τύπος".
Ο Τσάβι αποχωρεί από τη "Φούρια Ρόχα" μετά από 133 παιχνίδια με τη φανέλα της (ντεμπούτο στις 15 Νοεμβρίου 2000 στην ήττα με 2-1 από την Ολλανδία), όντας ο δεύτερος σε συμμετοχές στην Ιστορία της εθνικής ομάδας πίσω από τον Ίκερ Κασίγιας που έχει 156.