Europa League: Νίκη ο Ατρόμητος, ήττα ο Αστ. Τρίπολης

Σαράγεβο-Ατρόμητος 1-2
«Αγκαλιά» με την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Europa League βρίσκεται ο Ατρόμητος, μετά την εκτός έδρας νίκη του με 2-1 επί της FK Σαράγεβο. Τα γκολ των δύο αμυντικών των «κυανόλευκων», Φυτανίδη και Νάστου, δίνουν τη δυνατότητα στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου να αντιμετωπίσει με εντελώς διαφορετικό τρόπο τη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στο Περιστέρι, όπου θα έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει στη διοργάνωση έναντι των Βόσνιων.
Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, ο Ατρόμητος κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο και να κλείσει το 45λεπτο στο 1-1, μιας και οι Βόσνιοι έφτασαν στην ισοφάριση πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι Περιστεριώτες με σωστή αμυντική τακτική δεν κινδύνευσαν, ενώ στην πρώτη επίσκεψή του στα καρέ της Σαράγεβο πήραν το προβάδισμα με την κεφαλιά του Φυτανίδη στο 11΄.
Η «απάντηση» της Σαράγεβο ήρθε στο 26΄ με τον Πουτζιγκάτσα να πιάνει το σουτ, η μπάλα βρήκε σε παίκτη του Ατρόμητου κι άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσει τον Τσενάμο. Η αθηναϊκή ομάδα αποδείχθηκε πιο ουσιαστική στην επανάληψη και στο 75΄ κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα, με σκόρερ έναν ακόμη αμυντικό της.
Αυτή την φορά ήταν ο Νάστος που με πλασέ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-1 για τον Ατρόμητο, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της συνάντησης.
Μάιντς-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Την ήττα με 1-0 από τη Μάιντς στη Γερμανία γνώρισε απόψε ο Αστέρας Τρίπολης, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα του Γ΄ προκριματικού γύρου του Europa League. Η πελοποννησιακή ομάδα άξιζε καλύτερης τύχης, καθώς στα πρώτα 45 λεπτά ήταν εμφανώς ανώτερη από τους γηπεδούχους, έχασε πολλές ευκαιρίες και γενικά με την εμφάνισή της απέδειξε ότι μπορεί την ερχόμενη Πέμπτη στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» να καλύψει το εις βάρος της αποτέλεσμα και να προκριθεί στα πλέι οφ.
Εντελώς άδικο ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, που βρήκε τη Μάιντς να προηγείται με 1-0, χάρις στο γκολ του Καζάκι στο 45ο λεπτό από πολύ κοντά μετά την κεφαλιά του Κου. Οι Αρκάδες είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημά του και έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Αρχικά με τους Ντε Μπλάσις και Μπαντιμπανγκά, ενώ η κορυφαία φάση για την ελληνική ομάδα ήρθε στο 40΄ με το δοκάρι του Μάσα.
Οι Γερμανοί επισκέφθηκαν μόνο μία φορά με αξιώσεις τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, σε χρονικό σημείο που η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν κατάφερε να αντιδράσει.
Το β΄ μέρος ξεκίνησε με μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για την πελοποννησιακή ομάδα. Στο 47΄ ο Μπαντιμπαγκά έκανε τη σέντρα, αλλά ο Ντε Μπλάσις αστόχησε από τη μικρή περιοχή με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα της Μάιντς, Κάριους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ