Δύο μέτρα και δύο σταθμά με Γιουγκοσλαβία και Ισραήλ;

Όλοι θυμόμαστε το δράμα που έζησε ο λαός της Γιουγκοσλαβίας στον πόλεμο που έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν βομβάρδιζαν οι εχθροί τους τα πάντα. Αδιάκριτα. Αμάχους, μαχόμενους, άντρες, γυναίκες, παιδιά. Τα πάντα. Τότε η ΟΥΕΦΑ μάλιστα είχε κρίνει ότι λόγω της κατάστασης στη χώρα, θα έπρεπε να απαγορευτεί η συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, των Εθνικών ομάδων της χώρας αλλά και των συλλόγων. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι στο Euro 1992 τη θέση της Γιουγκοσλαβίας είχε πάρει η Δανία, που αρχικά δεν είχε προκριθεί, και μάλιστα κατέκτησε και το τρόπαιο! Με τους Δανούς διεθνείς να τους μαζεύουν κυριολεκτικά από τις παραλίες για να πάνε στο γήπεδο!
Τώρα βλέπουμε με τη γενοκτονία που γίνεται στη λωρίδα της Γάζας εναντίον των Παλαιστινίων, να μην ιδρώνει το αυτί κανενός! Αυτή τη φορά, θα έχει τα... κότσια κανείς να αποκλείσει τους δολοφόνους Ισραηλινούς και τις ομάδες τους από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Τους Ισραηλινούς που βομβαρδίζουν αδιάκριτα αμάχους, νοσοκομεία, σχολεία, παιδικές χαρές;;;
Μέχρι στιγμής πάντως, μόνο οι Ισπανοί οπαδοί των ομάδων μπάσκετ εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση για αποκλεισμό της Μακάμπι Τελ-Αβίβ. Και φυσικά αυτή την ανακοίνωση δεν προσυπέγραψαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης. Αναμενόμενο.
Νίκος Νικολάου