Αξιέπαινη κίνηση των Ισπανών φιλάθλων κατά Ισραήλ και Μακάμπι!

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προέβησαν οι Ισπανοί φίλαθλοι των ομάδων μπάσκετ κατά του Ισραήλ και της Μακάμπι Τελ-Αβίβ! Μετά τις θηριωδίες των δολοφόνων Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας και τη γενοκτονία που συντελούν εκεί κατά αμάχων, γυναικών, παιδιών και νοσοκομείων, έβγαλαν κοινή ανακοίνωση με την οποία ζητούν την αποβολή της Μακάμπι Τελ-Αβίβ από την Ευρωλίγκα της ερχόμενης σεζόν. Είναι μία μεγαλειώδης κίνηση που δείχνει ότι δεν δέχονται απαθέστατα όσα συμβαίνουν, που δείχνει ότι η ανθρώπινη ζωή και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να διαπραγματευτούν. Μία κίνηση που πρέπει να παραδειγματίσει όλους τους φιλάθλους στην Υφήλιο. Βεβαίως από αυτή τη κοινή κίνηση που έκαναν, απουσιάζουν οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης για προφανείς λόγους! Καθόλου τυχαίο...
Να σημειώσουμε ότι για πολιτικές σκοπιμότητες οι ομάδες του Ισραήλ συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και επίσης να τονίσουμε ότι δεν τις έχουν δεχτεί οι Ασιατικές ομοσπονδίες.
"Υπάρχουν φορές στις οποίες χρειάζεται να σταματήσεις τον χρόνο, να κοιτάς, να σκέφτεσαι και να αντιδράς. Υπάρχουν φορές που πρέπει να ξεχάσεις μέρα με τη μέρα αυτό που σε κρατά απασχολημένο και να αντιδράσεις. Υπάρχουν φορές που το παιχνίδι πρέπει να σταματήσει, να αφήσεις την μπάλα στο παρκέ.
Είναι πολλές οι διαφορές μεταξύ μας, υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα, κάθε ομάδα έχει ένα όνομα, κάποια χρώματα, μια έκφραση, ένα τρόπο διαφορετικό να ζει τα παιχνίδια. Όμως υπάρχει το ίδιο πάθος στις εξέδρες. Και οι εξέδρες πρέπει να αντιδράσουν! Από τον σεβασμό για αυτό το πάθος που μας ενώνει και με την ελπίδα ότι το άθλημά μας θα σηκώσει τη φωνή, μπροστά στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα.
Έχουν περάσει πολλά χρόνια που εκφράσαμε την αντίθεσή μας για τις επισκέψεις της Μακάμπι στα γήπεδά μας. Έχουμε μια πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία εκπροσωπεί μια χώρα που ισοπεδώνει τις παγκόσμιες αξίες, μπροστά στα... χαμένα βλέμματα των μεγάλων παγκοσμίων δυνάμεων.
Είμαστε αντίθετοι με τη συμμετοχή της Μακάμπι στη Euroleague μέχρι να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα! Πετάξτε τους από τη διοργάνωση. Δεν υπάρχει μπάλα μπάσκετ που να μπορεί να σταματήσει τη σφραγή.
Δεν πρόκειται να αγωνιστούμε με μια μπάλα λεκιασμένη με αίμα!"
αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Ισπανών φιλάθλων.