Τρίτη στον Κόσμο η Ολλανδία

Με δύο γρήγορα γκολ και ένα στο 91' η Ολλανδία νίκησε 3-0 την "σοκαρισμένη" Βραζιλία στον μικρό τελικό του Μουντιάλ 2014 και πήρε την 3η θέση του πλανήτη για πρώτη φορά στην Ιστορία της. Η πρώτη φορά στην ιστορία που οι "Oranje" τερματίζουν 3οι, καθώς στα ημιτελικά έχουν πάει 4 φορές, στις 3 πήγαν τελικό και στη μία που έπαιξαν μικρό τελικό έχασαν από τους Κροάτες το 1998 στην Γαλλία.
Αν ξεχώρισε κάτι από αυτό το αδιάφορο ματς είναι η κακή διαιτησία (πολλά λάθη ο Αλγερινός διαιτητής), η Ολλανδία φυσικά είχε την υπεροχή, καθώς η Βραζιλία ήταν φανερά "σοκαρισμένη" από τον ημιτελικό με την Γερμανία.
Ρεκόρ από την μία, με τον Μίχελ Φορμ να μπαίνει στο 93' και την Ολλανδία να γίνεται η πρώτη που χρησιμοποιεί και τους 23 παίκτες της στο Μουντιάλ (παλαιότερα ήταν 22), ενώ από την άλλη αρνητικό ρεκόρ, με την Βραζιλία να είναι η διοργανώτρια που έχει δεχτεί τα περισσότερα τέρματα (14, τα 10 στα δύο τελευταία ματς).
Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι έδωσε την ευκαιρία τους Μαξουέλ και Ζο να παίξουν για πρώτη φορά βασικοί, ενώ για 2η στην διοργάνωση ο Ραμίρες ήταν στην 11άδα αντί του Χουλκ. Από την άλλη ο Λουί Φαν Γκάαλ στο τελευταίο του ματς πριν αναλάβει την Μάν. Γιουνάιτεντ άφησε απλά στον πάγκο τους Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ και Σνάιντερ, με τους Κλάζι και Τζόναθαν ντε Γκουζμάν να ξεκινούν.
Η Βραζιλία ξεκίνησε... μουδιασμένη, κάτι που φάνταζε λογικό μετά το σοκ του 1-7 και ο Ρόμπεν πήρε φόρα αναγκάζοντας τον Τιάγκο Σίλβα να τον ανατρέψει, αν και τελευταίος παίκτης. Ήταν εκτός περιοχής το φάουλ, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη, με τον Φαν Πέρσι από τα 11 βήματα να ανοίγει το σκορ.
Το δεύτερο ολλανδικό γκολ δεν άργησε, ο Νταβίντ Λουίζ απέτυχε να "καθαρίσει" την φάση μετά από σέντρα του Ντε Γκουζμάν από δεξιά, ο Μπλιντ στο ύψος του πέναλτι κοντρόλαρε ανενόχλητος και σούταρε με το δεξί για το 0-2 στο 17'.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλία απλά σε δύο-τρεις περιπτώσεις απείλησε, αλλά τελικά δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία στο ματς, δεν είχε δυνάμεις, ψυχικές. Ο Ρόμπεν συνέχισε τις κούρσες του, θα μπορούσε να έχει κερδίσει και ένα ακόμη πέναλτι (κανονικό αυτήν την φορά) και στο 91' απλά ο Βαϊνάλντουμ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.
sport24.gr