Ο Χίτσφελντ είπε «αντίο» στην προπονητική

Ο Ότμαρ Χίτσφελντ είπε σήμερα και επίσημα το «αντίο» στην προπονητική και τους πάγκους, ολοκληρώνοντας μια μεστή και πλούσια διακρίσεων καριέρα που διήρκεσε 30 χρόνια.
Ο αγώνας της Ελβετίας με την Αργεντινή αποτέλεσε το ρέκβιεμ του σπουδαίου τεχνικού, υπό την καθοδήγηση του οποίου τα τελευταία χρόνια η Ελβετία μπήκε για τα καλά στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη, φτάνοντας στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης τον Ιούνιο του 2014.
Ο 65χρονος Χίτσφελντ (12/01/1949) κατάκτησε συνολικά 18 τίτλους, μεταξύ των οποίων δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ με τις Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου. Ακόμη, στα επιτεύγματά του περιλαμβάνονται συνολικά επτά πρωταθλήματα Γερμανίας (πέντε με την Μπάγερν, δύο με την Ντόρτμουντ) και το Κύπελλο Συλλόγων (Διηπειρωτικό) με τη Βαυαρική ομάδα.
«Η δουλειά μου ως προπονητής τελείωσε. Είμαι υπερήφανος για την καριέρα μου. Έζησα κάποιες μαγικές στιγμές. Ήταν μεγάλη μου τιμή κι έχω μια καρδιά γεμάτη από συναισθήματα» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα Αργεντινή-Ελβετία και διευκρίνησε ότι επόμενη απασχόλησή του θα είναι εκείνη του τηλεοπτικού σχολιαστή.
Ως ποδοσφαιριστής ο Χίτσφελντ αγωνίστηκε στη θέση του επιθετικού στο διάστημα 1967-1983, φορώντας τις φανέλες των Βασιλείας, Στουτγκάρδης, Λουγκάνο και Λουκέρνης, ενώ υπήρξε έξι φορές διεθνής με τη Δυτική Γερμανία, σκοράροντας μάλιστα πέντε τέρματα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ