Μεγάλος ως το τέλος ο Μαρτίνο ζήτησε συγγνώμη και αποχώρησε

Χθες τελείωσε μια σεζόν η οποία δεν έφερε για τη Μπαρσελόνα τις επιτυχίες που είχε την τελευταία 6ετία. Στο χθεσινό ματς, η Μπάρτσα απέδειξε περίτρανα για ακόμη μια φορά γιατί είναι «Més Que Un Club» όπως λέει το μότο της, δηλαδή «Κάτι Παραπάνω Από Ένας Σύλλογος». Το χειροκρότημα των φίλων του συλλόγου στην Ατλέτικο Μαδρίτης που κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα Ισπανίας ήταν ένας μάθημα ποδοσφαιρικού πολιτισμού και ένα μάθημα ποδοσφαιρικής κουλτούρας κυρίως σε εμάς τους Έλληνες ιθαγενείς.
Χθες αποχώρησε και επίσημα από την τεχνική ηγεσία της Μπαρσελόνα ο Τάτα Μαρτίνο. Ο Αργεντίνος τεχνικός μπορεί να μη κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα του στη κορυφή αλλά τα τελευταία του λόγια ως προπονητής των Μπλαουγκράνα αποδεικνύουν το επίπεδό του και πόσο μεγάλος είναι ως άνθρωπος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά το τέλος του χθεσινού ματς:
«Θέλω να επιβεβαιώσω πως υπάρχει συμφωνία μου με την Μπαρσελόνα για να τερματιστεί το καλοκαίρι η συνεργασία μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους Μπερτομέου, Ροσέλ, Θουμπιθαρέτα, τους παίκτες και τον κόσμο για τη συνεργασία και τη συμπαράσταση. Οι παίκτες είναι σπουδαίοι αθλητές, έχουν την μέγιστη ευγνωμοσύνη μου. Ήταν τιμή μου. Λυπάμαι ειλικρινά που δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε τους στόχους που θέτει πάντα ο σύλλογος και έχει καταφέρει να επιτύχει».