Κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι

Το πέμπτο Κόπα Ιτάλια πρόσθεσε το βράδυ του Σαββάτου στην τροπαιοθήκη της η Νάπολι! Με δύο γκολ του Ναπολιτάνου, Ινσίνιε οι "Παρτενοπέι" επικράτησαν με σκορ 3-1 της Φιορεντίνα στον τελικό του "Ολίμπικο", που αμαυρώθηκε και ξεκίνησε με 45 λεπτά καθυστέρηση, εξαιτίας των πολύ σοβαρών επεισοδίων που υπήρξαν νωρίτερα και είχαν σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή δύο ατόμων.
Καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης η ομάδα της Νότιας Ιταλίας, έφτασε δίκαια στον τίτλο. Το ξεκίνημα, ήταν ονειρικό για τους νικητές. Ουσιαστικά στις πρώτες δυο φάσεις που δημιούργησαν ευτύχισαν να σκοράρουν για να κατακτήσουν και το τρόπαιο. Μόλις στο 11’ ο Χάμσικ έκανε μεγάλη κούρσα ανοίγοντας την μπάλα στον Ινσίνιε, ο οποίος με εντυπωσιακό πλασέ, έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Η συνέχεια, ήταν ανάλογη για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ και πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ιγκουαϊν να κάνει ωραία ενέργεια και να μοιράσει την μπάλα στα πλάγια, όπου και πάλι ο Ινσίνιε με δυνατό σουτ, σκόραρε για να κάνει το 2-0.
Κάπου εκεί, ήρθε και η αντίδραση των "Βιόλα", που ισορρόπησαν και πήραν μέτρα στο γήπεδο. Έτσι, στο 28’ ο Βάργκας βρέθηκε απέναντι στον Ρέινα και με δυνατό σουτ, έβαλε την ομάδα του ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ακουιλάνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ήταν σε αντικανονική θέση με το τέρμα του να μην καταλογίζεται ποτέ.
Στην επανάληψη η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα, πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση. Οι προσπάθειές της έγιναν ακόμα μεγαλύτερες από το 78’ και μετά, όταν και η Νάπολι έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ινλέρ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των τυπική γηπεδούχων, ήρθε στο 86΄όταν ο Ίλισιτς σε τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα άουτ.
Έτσι, στις καθυστερήσεις με τη Φιορεντίνα να έχει αφήσει αρκετά κενά πίσω, ο Μέρτενς βρέθηκε απέναντι στον Νέτο και με ωραίο πλασέ, έκανε το 3-1 δίνοντας τον τίτλο στην ομάδα του.