Η Σεβίλλη το Europa League

Η Σεβίλλη είναι η Κυπελλούχος Ευρώπης για την περίοδο 2013-2014, καθώς κατέκτησε το Europa League επικρατώντας στα πέναλτι με 4-2 της Μπενφίκα, αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση του τελικού που φιλοξενήθηκε στο Τορίνο, ολοκληρώθηκαν 0-0.
Ο ρυθμός ήταν γρήγορος από την αρχή του αγώνα αλλά οι καλές φάσεις δυσανάλογα λίγες, αφού το συνεχές πρέσιγκ δεν επέτρεπε στους αντίπαλους να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές αρετές τους.
Αντίθετα, το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση του Σουλεϊμάνι μόλις στο 25ο λεπτό, μετά από δύο σκληρά μαρκαρίσματα των Φάτσιο και Μορένο, που είδαν κίτρινη κάρτα γι΄ αυτό.
Οι δύο μονομάχοι είχαν πάντως κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, πρώτα η Μπενφίκα με την κεφαλιά του Γκαράι στο 14ο λεπτό, την οποία εξουδετέρωσε ο Μπέτο και στο 37ο λεπτό με τον Όμπλακ, αντίστοιχα, να αποκρούει το σουτ του Μπάκα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι «Αετοί» έχασαν σπάνια ευκαιρία, όταν ο Μαξι Περέιρα δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Μπέτο.
Εκ διαμέτρου αντίθετη η κατάσταση στην επανάληψη, που ξεκίνησε εντυπωσιακά σε ταχύτητα, με τους Πορτογάλους να φτάνουν μια ανάσα από το 1-0 αλλά τον Παρέχα να αποκρούει στη γραμμή το σουτ του Λίμα (48΄), τον Ρέγες να αστοχεί από εξαιρετική θέση για τη Σεβίλλη (53΄) και ύστερα να νικιέται από τον Όμπλακ (55΄).
Ίδιοι πρωταγωνιστές και στη φάση του 61ου λεπτού, με τον γκολκίπερ της Μπενφίκα να εξουδετερώνει με διπλή προσπάθεια το σουτ του πρώην διεθνούς Ισπανού μέσου, με τους Ανδαλουσιανούς να ελέγχουν πια πλήρως τον αγώνα αλλά ως το 80΄.
Από το σημείο εκείνο η Μπενφίκα ανέπτυξε έντονη επιθετικότητα και έχασε τρεις ευκαιρίες σε πέντε λεπτά, με τους Ροντρίγκο (80΄), Λίμα (84΄) και Γκαράι, εις… διπλούν (85΄, 90΄+) αλλά γκολ δεν σημειώθηκε και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, με τους Ισπανούς να χάνουν την πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 101΄ με τον Κολομβιανό Μπάκα, ο οποίος έφυγε μόνος αλλά σούταρε ελάχιστα άουτ με δεξί εξωτερικό φάλτσο και ο αγώνας θα κρινόταν πια από τα 11 μέτρα.
Η σειρά των πέναλτι: Λίμα 1-0, Μπάκα 1-1, Καρντόζο απόκρουση Μπέτο, Μ΄ Μπιά 1-2, Ροντρίγκο απόκρουση Μπέτο, Κόκε 1-3, Λουιζάο 2-3, Γκαμέιρο 2-4.
ΑΠΕ-ΜΠΕ