Η μεγάλη Ατλέτικο υπέταξε τη μικρή Τσέλσι

Η μεγάλη Ατλέτικο υπέταξε τη μικρή Τσέλσι, ο μεγάλος Σιμεόνε υπέταξε τον μικρό Μουρίνιο. Η μηχανή του Ντιέγο Σιμεόνε... έκανε μπλόκο στο πούλμαν, βρήκε ανοιχτό παράθυρο, και έτσι έριξε ηχηρό χαστούκι στη Τσέλσι μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ (1-3). Έτσι πήρε πανάξια και παλικαρίσια τη πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας στις 24 Μαΐου.
Ο Μουρίνιο απόψε πλήρωσε το τίμημα του καταστροφικού ποδοσφαίρου που παίζει με τις ομάδες του, με πολύ εμφατικό τρόπο απέναντι στην τρομερή ομάδα-μοντέλο που έχει δημιουργήσει ο Αργεντίνος Ντιέγο Σιμεόνε.
Μόλις στο 4΄ οι «Ροχιμπλάνκος» είχαν τη μεγάλη ευκαιρία αλλά το δοκάρι (διπλό μάλιστα) του Σβάρτσερ σταμάτησε τη σέντρα-σουτ του Κόκε. Τελικά η Τσέλσι πήρε το προβάδισμα στο 36ο λεπτό με τον Τόρες να σκοράρει εις βάρος της πρώην ομάδας του, μετά από ενέργεια του Γουίλιαν και γύρισμα του Αθπιλικουέτα, αλλά οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε βούβαναν το «Στάμφορντ Μπριτζ» στο 44΄, με τον Αντριάν να γράφει το 1-1.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος, είχαν δύο πολύ καλές προσπάθειες των Αρντά Τουράν (47΄) και Τιάγκο (52΄) που εξουδετέρωσε ο Σβάρτσερ, αλλά ο 41χρονος Αυστραλός δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο όταν ο Ντιέγκο Κόστα στήθηκε απέναντί του στο 61΄ για να εκτελέσει το πέναλτι που του έκανε ο Ετό.
Η Ατλέτικο διασφάλισε την πρόκριση στο 72ο λεπτό κάνοντας το σκορ μη αναστρέψιμο για τους γηπεδούχους, όταν με δεύτερη προσπάθεια ο Αρντά Τουράν (η πρώτη σταμάτησε στο δοκάρι) έγραψε το 1-3 και έβαλε πια άλυτο πρόβλημα στους «Μπλε», που για να προκριθεί χρειαζόταν τρία γκολ, εκ των οποίων δεν βρήκε ούτε ένα.