Ανακοίνωσε Φαν Γκάαλ η Μαν. Γιουνάιτεντ

Εποχή... Φαν Γκάαλ ανέτειλε από σήμερα στο Μάντσεστερ, με τη Γιουνάιτεντ να ανακοινώνει επίσημα τη συνεργασία με τον 62χρονο ομοσπονδιακό εκλέκτορα της Ολλανδίας για τα επόμενα τρία χρόνια.  Ένα «φλερτ» μηνών κατέληξε σε γάμο, με τον πρώην τεχνικό των Μπαρσελόνα και Μπάγερν Μονάχου να έχει στο πλάι του ως βοηθό τον Ράιαν Γκιγκς και συνεργάτες τους Φρανς Χόεκ, Μάρτσελ Μπόουτ.
Ο Λουίς Φαν Γκάαλ θα αναλάβει καθήκοντα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, έχοντας το δύσκολο έργο να αναδομήσει μια ομάδα η οποία προέρχεται από «καταστροφική» χρονιά. Αυτό όμως ίσως να είναι ένα πλεονέκτημα, αφού χωρίς υποχρεώσεις στην Ευρώπη οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έχουν ένα φορτίο λιγότερο στις πλάτες τους.
«Νιώθω πολύ υπερήφανος που θα είμαι ο προπονητής της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ, της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο. Έχω έρθει ως αντίπαλος προπονητής στο ''Όλντ Τράφορντ'' και ξέρω πόσο παθιασμένος είναι ο κόσμος. Η ομάδα έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Και εγώ έχω μεγάλες φιλοδοξίες. Μαζί είμαι σίγουρος ότι θα γράψουμε ιστορία» ήταν η πρώτη δήλωση του Φαν Γκάαλ.
Δηλώσεις έκανε και ο Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος υπογράμμισε τον ενθουσιασμό του επειδή «θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω ως βοηθός προπονητή. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ είναι τεχνικός παγκόσμιας κλάσης και ξέρω ότι δίπλα του θα μάθω πολλά για την προπονητική. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι τεράστιο μέρος της ζωής μου, λοιπόν είμαι χαρούμενος που θα μπορώ να βοηθήσω από μια τόσο σημαντική θέση».
ΑΠΕ-ΜΠΕ