Σουηδία: Δεν επαναλαμβάνεται ο αγώνας Χέλσινγκμποργκ-Τζουργκάρντεν

Ισόπαλο 1-1 θα καταγραφεί το αποτέλεσμα στον αγώνα μεταξύ της  Χέλσινγκμποργκ και της Τζουργκάρντεν στις 30 Μαρτίου, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Σουηδίας, που είχε διακοπεί λόγω του θανάτου φιλάθλου της δεύτερης ομάδα.
Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα η Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, που έκρινε ότι
η αναμέτρηση δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί. Η συνάντηση είχε σταματήσει, οριστικά όπως αποδείχθηκε, στο 40ό λεπτό, όταν περίπου 20 οπαδοί της Τζουργκάρντεν εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο μαθαίνοντας πως ένας «ομοϊδεάτης» τους απεβίωσε στο νοσοκομείο, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ενώ βρισκόταν στο δρόμο για το γήπεδο.
Γι΄ αυτή την υπόθεση κρατείται ήδη ένας 28χρονος άνδρας με την υποψία της επίθεσης, η οποία έλαβε χώρα κοντά στο γήπεδο. Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι «έκτακτες συνθήκες» που επικρατούσαν δεν ευνοούσαν τη συνέχιση του αγώνα, ενώ η απόφασή της ήταν ομόφωνη.
Η Τζουργκάρντεν ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την απόφαση και πως «η κοινή λογική» υπερίσχυσε, ενώ ο τιμ μάνατζερ της Χέλσινγκμποργκ, Γέσπερ Γιάνσον, δήλωσε ότι η ομάδα χρειάζεται «περισσότερο χρόνο», προτού σχολιάσει το θέμα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ