Πίρλο: «Βρέθηκα μια ανάσα από τη Μπαρσελόνα»

Ο Αντρέα Πίρλο της Γιουβέντους, αποτελεί έναν από τους καλύτερους χαφ στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο και στην αυτοβιογραφία του αποκαλύπτει ότι πριν από τρία χρόνια είχε βρεθεί μια... ανάσα από την ένταξή του στη Μπαρσελόνα. Τελικά η μετακίνησή του στους Μπλαουγκράνα δεν προχώρησε γιατί προέβαλε βέτο η τότε ομάδα του, η Μίλαν.
Συγκεκριμένα ο Πίρλο, αναφέρει τη συνάντηση που είχε με τον Πεπ Γκουαρδιόλα και το «ψηστήρι» που του είχε κάνει ο τότε τεχνικός του Καταλανικού συλλόγου. Ο ίδιος παραδέχεται πως θα πήγαινε… τρέχοντας στη Βαρκελώνη, αλλά οι «Ροσονέρι» είχαν διαφορετική άποψη.
«Συναντηθήκαμε και μου είπε για την Μπαρσελόνα, ότι είναι ένας διαφορετικός κόσμος, μια τέλεια μηχανή που έχει δημιουργηθεί από μόνη της», αναφέρει ο Πίρλο στην αυτοβιογραφία του και στη συνέχεια παραθέτει τα όσα του είπε ο Γκουαρδιόλα:
«Σε θέλουμε εδώ, Αντρέα. Είμαστε ήδη πολύ δυνατοί, αλλά εσύ θα ήσουν το κερασάκι στην τούρτα. Θέλουμε έναν μέσο για να συμπληρώσει τον Τσάβι, τον Ινιέστα και τον Μπούσκετς κι αυτός είσαι εσύ. Έχεις όλα τα προσόντα για να παίξεις στην Μπαρσελόνα και πάνω από όλα την παγκόσμια κλάση σου. Θέλουμε να σε αποκτήσουμε τώρα και ήδη έχουμε μιλήσει με τη Μίλαν. Μας απάντησαν όχι, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε. Είμαστε η Μπαρσελόνα. Θα ξαναπροσπαθήσουμε. Θέλουμε να έρθεις εδώ, Αντρέα. Θέλω να γίνω προπονητής σου».
Ο Πίρλο παραδέχεται πως «… όπως και με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά για την ακρίβεια ακόμη περισσότερο, θα πήγαινα και με τα τέσσερα στη Μπαρσελόνα. Εκείνη την περίοδο ήταν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο», ωστόσο εν τέλει «… οι συζητήσεις κράτησαν για λίγο καιρό, αλλά η Μίλαν δεν συμφώνησε».