Προβάδισμα για Μπενφίκα και Σεβίλλη στο Europa League

Μπενφίκα-Γιουβέντους 2-1
Προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Τορίνο για τη Μπενφίκα μετά το 2-1 των Λουζιτανών επί της «Βέκια Σινιόρα» στη Λισαβόνα. Μόλις στο 2ο λεπτό από κόρνερ του Μιραλέμ Σουλεϊμάνι, ο Γκαράι έπιασε κεφαλιά που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Μπουφόν. Η Γιουβέντους άργησε να μπει στο παιχνίδι, αλλά σταδιακά
άρχισε να γίνεται απειλητική από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και για το υπόλοιπο του αγώνα.
Στο 55΄ ο Αρτούρ έκανε μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Πογκμπά, όμως δεν μπόρεσε να πράξει το ίδιο στο 73΄ όταν ο Κάρλος Τέβες έκανε το 1-1 σκοράροντας ύστερα από πέντε χρόνια σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο αγώνας όδευε προς την ισοπαλία, αλλά στο 84΄ με φοβερό γκολ του Λίμα η Μπενφίκα έφτασε στη νίκη.
Σεβίλλη-Βαλένθια 2-0
Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Europa League απέκτησε και η Σεβίλλη, που θα παίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο «Μεστάγια» απέναντι στη Βαλένθια για να υπερασπιστεί το «ξεκάθαρο» αποψινό 2-0 απέναντι στις «Νυχτερίδες».
Η ομάδα της Ανδαλουσίας τελείωσε τον ημιτελικό με τους συμπατριώτες της από το πρώτο ημίχρονο σκοράροντας το 1-0 με τον Μπία στο 33΄, από ολοφάνερη θέση οφ σάιντ του σκόρερ πάντως και φτάνοντας στο δεύτερο και ενδεχομένως καθοριστικό γκολ με τον Μπάκα τρία λεπτά αργότερα.
Η Βαλένθια από την πλευρά της προσπάθησε στην επανάληψη, πίεσε προς το τέλος της αναμέτρησης αλλά ο Μπέτο ήταν «Κέρβερος», ταυτόχρονα όμως και τυχερός καθώς η κεφαλιά του Βάργκας στο 88ο λεπτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ