Τίτλοι τέλους για τον μεγάλο Κάρλες Πουγιόλ!

Την απόσυρσή του μετά το πέρας της τρέχουσας περιόδου γνωστοποίησε σήμερα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, ο εμβληματικός αρχηγός της Μπαρσελόνα Κάρλες Πουγιόλ.
Ο αμυντικός «ογκόλιθος» της πρωταθλήτριας Ισπανίας έχει συμβόλαιο έως το 2016 αλλά θα φύγει νωρίτερα, εξαιτίας των συνεχών τραυματισμών που τον έπληξαν την τελευταία διετία και είχαν ως αποτέλεσμα τη συχνή απουσία του από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο 36χρονος ποδοσφαιριστής είναι "απόφοιτος" της φημισμένης Μασία, της ακαδημίας των Μπλαουγκράνα. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα των Καταλανών από το 1999 και στην τεράστια καριέρα του πανηγύρισε, μεταξύ άλλων, 3 Τσάμπιονς Λιγκ και 6 πρωταθλήματα Ισπανίας, ενώ φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Νότια Αφρική το 2010 και Πρωταθλητής Ευρώπης το 2008.
Ο Πουγιόλ έχει πραγματοποιήσει 593 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και 83 με τις ακαδημίες, δηλαδή 676 ματς στο σύνολο με τη φανέλα των Καταλανών και είναι ο δεύτερος Ισπανός παίκτης σε τίτλους (21) και υπολείπεται μόνο του Τσάβι. 
Τίμησε και με το παραπάνω το περιβραχιόνιο που φορούσε και φοράει, καθώς προέβη σε κάποιες ενέργειες που αποδεικνύουν το μεγαλείο του. Για παράδειγμα όταν σήκωσε το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στο Λονδίνο μαζί με τον Ερίκ Αμπιντάλ, καθώς και όταν αποφάσισε να αγωνίζεται με παπούτσια που έφεραν το όνομα και το νούμερο του αδικοχαμένου φίλου του, Μίκι Ρόκε. (με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)