Champions League: Μπαρσελόνα και Παρί ΣΖ στους «8»

Μπαρσελόνα-Μάντσεστερ Σίτι 2-1
Το 2-0 στο «Έτιχαντ» αποτελούσε παρακαταθήκη πρόκρισης για την Μπαρσελόνα, την οποία οι Καταλανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν να πάει χαμένη. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας νίκησε λοιπόν και στο «Καμπ Νου» τη Μάντσεστερ Σίτι, αυτή τη φορά με 2-1 και πήρε την πρόκριση για 7η συνεχόμενη χρονιά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Μέσι κι ένα δοκάρι του ίδιου, καθώς και γκολ του Νεϊμάρ που ακυρώθηκε εσφαλμένα καθώς δεν υπήρχε οφ σάιντ. Ο Νεϊμάρ είχε κέφια και έχασε κάποιες πάρα πολύ καλές ευκαιρίες αλλά
χρειάστηκε το παιχνίδι να φτάσει στο 67ο λεπτό για να γίνει το 1-0 από τον Λιονέλ Μέσι και να φύγει το άγχος από παίκτες και οπαδούς της Μπαρσελόνα, με τον Αργεντίνο σούπερ σταρ που έκανε πλάκα στην αντίπαλη άμυνα μαζί με τον Νεϊμάρ, να σημειώνει το 67ο γκολ στη διοργάνωση και πλέον να υπολείπεται μόνο τέσσερα τέρματα του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών, Ραούλ.
Με την είσοδο του Τζέκο στην επανάληψη η Σίτι, από την πλευρά της, έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ, αλλά η αστοχία του Ζαμπαλέτα και ο Βαλντές (μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Βόσνιου) δεν της επέτρεψαν να ισοφαρίσει.
Ο κάκιστος απόψε Γάλλος ρέφερι Στεφάν Λανουά «δεν είδε» ούτε το πέναλτι του Πικέ στον Τζέκο (77΄), σε φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των «πολιτών» και την αποβολή του Ζαμπαλέτα.
Η Αγγλική ομάδα ισοφάρισε στο 89΄ με τον Βενσάν Κομπανί (σε ελεγχόμενη φάση), αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάνι Άλβες σκόραρε το τελικό 2-1.
Παρί ΣΖ-Λεβερκούζεν 2-1
Ύστερα από ωραίο παιχνίδι, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 2-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» την Μπάγερ Λεβερκούζεν και επικύρωσε και τυπικά την πρόκιση στα προημιτελικά, καθώς ουσιαστικά είχε περάσει μετά τον πρώτο αγώνα, όταν διέλυσε τους Γερμανούς στο «Μπάι Αρένα» με 4-0. Η έλλειψη άγχους από τπυς δύο αντίπαλους (και το ροτέισον του Μπλαν) είχε ως επακόλουθο να διεξαχθεί ένα γρήγορο παιχνίδι, με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν και τη Λεβερκούζεν να ανοίγει νωρίς το σκορ με τον Σίντνεϊ Σαμ στο 6ο λεπτό.
Επτά λεπτά αργότερα ο Μαρκίνιος ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στη συνέχεια είχαν δοκάρι με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 18΄. Στη συνέχεια ακολούθηκε η ανατροπή του Ντερντιγιόκ από τον Ζαλέ στην περιοχή της Παρί και το πέναλτι για τους φιλοξενούμενους στο 28΄.
Ο Ρόλφες ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Σαλβατόρε Σιρίγκου απέκρουσ. Στο 53΄ ο Εζεκιέλ Λαβέτσι έδωσε το προβάδισμα στην Παρί διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, ενώ στο 68΄ ο Εμρέ Τσαν αντίκρισε (για θέατρο) δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ