Αφήνει τη Celtic o Σαμαράς

Γράφει ο Μάνος Κασσωτάκης από το topleague.gr
Ο Γιώργος Σαμαράς απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον Παράδεισο κι ο Neil Lennon ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που δείχνει αναπόφευκτο εδώ και καιρό.
Ο τεχνικός της Celtic παραδέχθηκε ότι ετοιμάζεται να ενισχύσει την ομάδα του, υπολογίζοντας την αποχώρηση του Έλληνα επιθετικού.
“Πρέπει να σχεδιάσω τη νέα σεζόν χωρίς το Γιώργο. Ποτέ δεν ξέρεις, αλλά όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δείχνει
όλο και πιο απίθανο να είναι εδώ μετά το καλοκαίρι”, δήλωσε ο Boρειοϊρλανδός τεχνικός.
Ο Lennon αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να ενισχύσει με 4-5 παίκτες την ομάδα του ενόψει των προκριματικών του Champions League -που θα ξεκινήσουν για τη Celtic στις 15 ή 16 Ιουλίου- και φυσικά σκέφτεται πως θα καλύψει και το κενό που θα αφήσει ο Σαμαράς.
Ο 29χρονος διεθνής επιθετικός μένει χωρίς συμβόλαιο το καλοκαίρι  κι οι συζητήσεις του με τη Celtic δεν έχουν οδηγήσει πουθενά, κάτι που τόνισε ο Lennon:
“Ετσι δείχνουν τα πράγματα. Δεν υπήρξε άλλη επαφή ανάμεσα στο σύλλογο και τους αντιπροσώπους του παίκτη. Εχει ακόμα τον ίδιο ατζέντη, αλλά δεν υπήρξαν άλλες επαφές μετά το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου. Θα πρέπει να του μιλήω για να δω που βρισκόμαστε κι είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες μου τις δύο επόμενες βδομάδες”.
O τεχνικός της Celtic -που εκτιμά κι έχει στηρίξει όσο κανείς το Γιώργο Σαμαρά- δεν παρέλειψε να τονίσει ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το γεγονός ότι ο Ελληνας κυνηγός δεν έχει αγωνισθεί στα τελευταία παιχνίδια της Celtic.
“Ο Γιώργος δεν είναι εκτός ομάδας αυτή τη στιγμή. Τον σέβομαι πολύ και θα αγωνισθεί σε κάποια ματς μέχρι το τέλος της σεζόν, απλά δε φαίνεται να είναι μαζί μας μετά το τέλος της περιόδου”, ήταν τα λόγια του προπονητή των Bhoys.
O Lennon έχει ήδη έτοιμη λίστα και κινείται με γοργούς ρυθμούς για να ενισχύσει την ομάδα του ενόψει της νέας περιόδου, με την είσοδο στους ομίλους του Champions League να είναι επιτακτική για τους πρωταθλητές Σκωτίας.
Ο τεχνικός των Ηοοps αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν έχασε τρείς πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές (Gary Hooper, Victor Wanyama και Kelvin Wilson) σε διάστημα 10 ημερών, με την ομάδα του παίζει εκείνο το χρονικό διάστημα στα προκριματικά του Champions League.
Αυτή τη φορά είναι αποφασισμένος να μη βρεθεί σε παρόμοια θέση κι οφείλει να κινηθεί γρήγορα. Κι ο προγραμματισμός του, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν περιλαμβάνει το Γιώργο Σαμαρά.