Μείωσε η Ρόμα, νέα νίκη για τη Μίλαν του Ζέεντορφ

Η Ρόμα δεν άφησε ανεκμετάλλευτη τη χθεσινή ισοπαλία της Γιουβέντους στο «Ολίμπικο» απέναντι στη Λάτσιο (1-1) και επικρατώντας της Βερόνα στο «Μπεντεγκόντι» με 3-1, μείωσε τη διαφορά από τους πρωτοπόρους «Μπιανκονέρι» στους έξι βαθμούς.
Με τον Βασίλη Τοροσίδη βασικό σε ακόμη ένα παιχνίδι τους, οι «πρωτευουσιάνοι» προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Λιάιτς και παρά την ισοφάριση των γηπεδούχων με τον Χάλφρεντσον στο 49΄, οι Ζερβίνιο (60΄) και Τότι με πέναλτι (83΄) έδωσαν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στους «Τζιαλορόσι», που επιδιώκουν την απευθείας πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Μίλαν του Κλάρενς Ζέεντορφ βρέθηκε να χάνει στη Σαρδηνία από την Κάλιαρι (28΄ Σάου), αλλά το μαχητικό πνεύμα που προσπαθεί να εμφυσήσει ο νέος προπονητής της όχι μόνο απέτρεψε τους «ροσονέρι» από μια ακόμη ήττα μα τους έδωσε και τη νίκη, με γκολ των Μπαλοτέλι (87΄) και Πατσίνι (89΄).
Σημαντική νίκη στην προσπάθεια για να παραμείνει στην κατηγορία σημείωσε η Λιβόρνο, που επικράτησε της Σασουόλο με 3-1 (5΄ Γκρέκο, 11΄ Παουλίνιο, 26΄ Μπενάσι - 29΄ πεν. Μπεράρντι) και την πλησίασε στον ένα βαθμό. Με πέναλτι του Τσέρτσι στο 60΄ η Τορίνο νίκησε 1-0 την Αταλάντα, ενώ με το ίδιο σκορ (35΄ Αμάουρι) η Πάρμα επικράτησε της Ουντινέζε στο «Ένιο Ταρντίνι».
Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 21ης αγωνιστικής, νέα απώλεια για την Ίντερ που παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία (0-0) στην ουραγό Κατάνια, ενώ με 1-1 έληξε η συνάντηση στο «Λουΐτζι Φεράρις» ανάμεσα στη Σαμπντόρια και την Μπολόνια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 62΄ με τον Γκαμπιαντίνι, αλλά οι «Ροσομπλού» (βασικός ο Χριστοδουλόπουλος) ισοφάρισαν στο 90΄ με πέναλτι του Ντιαμάντι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ