Στο κυνήγι της Ρόμα παρέμειναν Νάπολι και Γιουβέντους

Γιουβέντους και Νάπολι δεν είναι διατεθειμένες να αφήσουν τη Ρόμα να «παίξει μόνη» στο φετινό πρωτάθλημα, όσο κι αν δυσκολεύονται σε κάποια παιχνίδια τους, όπως για παράδειγμα απόψε.
Η πρωταθλήτρια «Γιούβε» τα είχε βρει σκούρα στο «Ένιο Ταρντίνι» απέναντι στην Πάρμα, ώσπου τη λύτρωση έδωσε ο χαρισματικός μέσος της Πολ Πογκμπά που στο 77ο λεπτό σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.
Στο «Σαν Πάολο» όλα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο. Η Νάπολι νίκησε την Κατάνια με 2-1, προηγούμενη 2-0 με  γκολ των Χοσέ-Μαρία Καγεχόν (15΄) και Μάρεκ Χάμσικ, πριν διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα από το 25ο λεπτό ο Λούκας Κάστρο.
Η «βέκια σινιόρα» και οι «παρτενοπέι» μείωσαν τη διαφορά από τη Ρόμα στους δύο βαθμούς, με τους «Τζιαλορόσι» να έχουν αύριο δύσκολη αποστολή στο Τορίνο, απέναντι στην ομώνυμη ομάδα.
Η Φιορεντίνα, τέλος, βύθισε σε κρίση τη Μίλαν του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επικρατώντας με 2-0 στο «Σαν Σίρο», χάρις στα γκολ των Χουάν Βάργκας στο 27ο και Μπόρχα Βαλέρο στο 73ο λεπτό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ