Special... προσγείωση!

Η Τσέλσι του Μουρίνιο, προσγειώθηκε απότομα από τη Νιούκαστλ και έχασε 2-0 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γκουφράν στο 68΄και ο Ρεμί στο 89΄πέτυχαν τα δύο γκολ για την εξαιρετικά στημένη ομάδα του Πάρντιου που παίρνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα και αλλά και ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια.
Από την άλλη, οι «μπλε» είχαν διπλή ευκαιρία με δοκάρια των Τέρι και Ιβάνοβιτς στο 13΄αλλά από εκεί και μετά κλασική στιγμή για γκολ δεν είχαν παρά το ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχαν την κατοχή.
Το ματς:
To πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι πέρασε χωρίς τίποτα αξιόλογο, με την Τσέλσι να έχει κατοχή αλλά να γυρνάει την μπάλα ουσιαστικά άσκοπα. Στο 13΄όμως χάθηκε τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά του Τέρι να σταματάει στο δοκάρι και αμέσως μετά γυριστό του Ιβάνοβιτς να χτυπάει ξανά στην πάνω μεριά του δοκαριού του Κρουλ. Η ομάδα του Μουρίνιο γινόταν όλο και πιο επιθετική αλλά η άμυνα της Νιούκαστλ προσαρμοζόταν σωστά και εξουδετέρωνε τους κινδύνους. Στο 37΄οι γηπεδούχοι έγιναν ουσιαστικοί στην κόντρα αλλά το σουτ του Αμεόμπι μπλόκαρε ο Τσεχ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε στο 0-0.
Με το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, η Νιούκαστλ έγινε πιο απειλητική και στο 60 έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με Σισοκό και Ρεμί να ανοίξει το σκορ. Και στις δύο περιπτώσεις ο Τσεχ φώναξε... «παρών». Στο 68΄όμως ήρθε το γκολ με κεφαλιά του Γκουφράν στην «καρδιά» της περιοχής της Τσέλσι από φάουλ του Καμπάιγ και έγινε το 1-0. Ο Μουρίνιο έβαλε ότι πιο... επιθετικό είχε στην 11άδα και στο 72΄ο Ετό θα είχε δημιουργήσει πρόβλημα αν η μπάλα δεν είχε βρει σε χέρι αμυντικού σε σουτ. Ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο. Ο χρόνος περνούσε και η Νιούκαστλ κρατούσε αυτό που ήθελε και ο Αζάρ στο 86΄αστόχησε από καλή θέση. To τελικό 2-0 έκανε ο Ρεμί στο 89΄βρίσκοντας κενό χώρο με ωραίο πλασέ από την περιοχή.
ΠΗΓΗ: England365.gr