Αργεντινή και Ουρουγουάη για το Μουντιάλ του 2030

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA), Χούλιο Γκροντόνα, επιβεβαίωσε ότι η FIFA θα υποστηρίξει τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030 από την Αργεντινή και την Ουρουγουάη.
«Η FIFA θα ήθελε να εορτάσει τα εκατό χρόνια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, αυτό το βεβαιώνω και το υπογράφω», δήλωσε το Νο 2 της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο «Radio 10» του Μπουένος Άιρες. Ο λόγος βέβαια προφανής, αφού η Αργεντινή και η Ουρουγουάη είχαν αναμετρηθεί στον τελικό του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξήχθη στο Μοντεβιδέο στις 13 Ιουλίου 1930, με νικήτρια την «Σελέστε».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Ουρουγουάης (AUF), Σεμπάστιαν Μπάουζα, ήταν πιο προσεκτικός από το συνάδελφό του. «Εγώ δεν μιλώ για το Μουντιάλ επειδή ακόμη είμαστε πολύ μακριά από το 2030 και δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί», δήλωσε ο Μπάουζα στην τηλεοπτική εκπομπή «Todo Noticias».
«Δεν έχουμε αποφασίσει τίποτα με την ομοσπονδία της Αργεντινής. Πιστεύουμε όμως ότι η έναρξη της διοργάνωσης θα πρέπει να λάβει χώρα στην Ουρουγουάη, για τον εορτασμό των 100 ετών. Σχετικά με τις ημερομηνίες των αγώνων και του τελικού δεν θα έχουμε πρόβλημα να καθίσουμε και να μιλήσουμε» διαβεβαίωσε, κάνοντας σαφείς τις προθέσεις του στον Γκροντόνα.