Στον τελικό η Μπενφίκα!

Μπενφίκα και Τσέλσι είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το φετινό Europa League, καθώς προκρίθηκαν απόψε στον τελικό που θα γίνει στο Άμστερνταμ Αρένα στις 15 Μαΐου.
Τριάντα χρόνια μετά το διπλό τελικό του τότε Κυπέλλου UEFA με την Άντερλεχτ (οι Βέλγοι πήραν το κύπελλο), η Μπενφίκα θα επιδιώξει να κατακτήσει το δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Οι «Αετοί της Λισαβόνας» εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον τελικό, καθώς παρά την ήττα τους στον πρώτο ημιτελικό της περασμένης Πέμπτης στην Τουρκία με 1-0, ανέτρεψαν στο Ντα Λουζ το εις βάρος τους αποτέλεσμα και με το 3-1 επί της Φενέρμπαχτσέ θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία όπου θα αντιμετωπίσουν την Τσέλσι.
Μεγάλος πρωταγωνιστής των Λουζιτανών ήταν ο Όσκαρ Καρντόσο, με τα δύο γκολ που πέτυχε στο 35' και 66'. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν πολύ νωρίς το σκορ, στο 9' με το εξαιρετικό πλασέ του Γκαϊτάν, αλλά στο 23' οι Τούρκοι έφτασαν στην ισοφάριση με το πέναλτι του Κάιτ (1-1). Προηγήθηκε το χέρι του Γκαράι στην περιοχή, αλλά η φάση ξεκίνησε από οφσάιντ του Σόου που δεν υπέδειξε ο βοηθός του Λανουά.
Η Τσέλσι προκρίθηκε στον τελικό με δύο νίκες επί της Βασιλείας, της οποίας επικράτησε απόψε και στο Λονδίνο, με 3-1. Η Βασιλεία αγωνίστηκε ανοιχτά στο Στάμφορντ Μπριτζ, αφού μετά την εντός έδρας ήττα (1-2) δεν είχε τίποτα να χάσει. Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό και καλές ευκαιρίες, με τους Ελβετούς να βρίσκουν στόχο στις καθυστερήσεις με τον Σάλαχ.
Το τέρμα της Βασιλείας «αφύπνισε» τους παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ, που δεν είχαν όρεξη να μπουν σε περιπέτειες. Έτσι, στο 50΄ ο Φερνάντο Τόρες έφερε το παιχνίδια στα «ίσα», ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μόουζες έβαλε «απαγορευτικό» στα όποια σχέδια των φιλοξενούμενων, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 59΄ με εξαιρετικό σουτ ο Νταβίντ Λουίζ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ