Χριστόπουλος: «Στηρίξτε τον Χριστοβασίλη»

Κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει τον Γιώργο Χριστοβασίλη στη προσπάθεια για την οικονομική ορθοπόδηση του ΠΑΣ Γιάννινα, έκανε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Χριστόπουλος. Ο 40χρονος τεχνικός δήλωσε πως ο πρόεδρος της ομάδας των Ιωαννίνων καταβάλει προσωπικά μία μεγάλη προσπάθεια για να βγει η ομάδα από τη δυσχερή θέση που βρέθηκε πέρυσι. Επίσης μίλησε και για τη περίπτωση της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Αλέξη Μιχαήλ και τόνισε πως σημασία έχει το τι θα λέει ο βαθμολογικός πίνακας την 30ή αγωνιστική, θέλοντας έτσι να τονίσει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, παρά τη πολύ καλή πορεία του ΠΑΣ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Αναλυτικά:
Για τις απουσίες στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: Απόντες είναι όπως γνωρίζεται οι τιμωρημένοι Πάντος και Λίλα και ο ανέτοιμος Ντάσιος. Έχω όμως 29 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ομάδας και υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί οποιοδήποτε κενό.
Για το αν θα επηρεασθεί ο ΠΑΟΚ από την απουσία του σκόρερ Αθανασιάδη: Σίγουρα κάθε προπονητής θέλει να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του. Αλλά ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλο ρόστερ και πολύ βάθος και ποιότητα και νομίζω ότι έχει λύσεις.
Για το αν μετά τα παιχνίδια με  ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, τεθούν νέοι: Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και βεβαία το παιχνίδι με τις Σέρρες. Γι' αυτά τα θέματα θα μιλήσουμε μετά τις γιορτές. Απλά θέλω γιατί επιμένετε σ' αυτήν την ερώτηση για τους στόχους της ομάδας, το έχω απαντήσει τουλάχιστον τρεις-τέσσερις φορές, μην λέω συνέχεια το ίδιο. Πρώτα θα πραγματοποιηθεί ένας στόχος και μετά θα δούμε τι θα γίνει.
Για το αν υπολόγιζε τόσο καλό πρώτο γύρο: Το καλοκαίρι στην προετοιμασία είχαμε πάρα πολλές δυσκολίες στο να οργανώσουμε και να χτίσουμε αυτή την ομάδα. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος από τη φύση μου. Νομίζω ότι και η φιλοσοφία της ομάδας μας και των παικτών μας κυμαίνεται σ' αυτό το επίπεδο. Πίστευα ότι θα κάναμε έναν πολύ καλό πρώτο γύρο. Τώρα αν έγινε λίγο καλύτερος ή λίγο λιγότερο καλός από ότι το περίμενα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, αλλά πίστευα στις δυνατότητες που έχουμε, στην ομάδα και στην προοπτική που έχει αυτή η ομάδα.
Για το πώς βλέπουν οι ποδοσφαιριστές την καλή πορεία της ομάδας και αν αυτή τους έχει απαλλάξει από το άγχος: Όσον αφορά το άγχος. Πρέπει να υπάρχει πάντα. Αρκεί αυτό το άγχος να είναι δημιουργικό. Εάν δεν υπάρχει άγχος ίσως περάσουμε στην αδιαφορία το οποίο είναι πολύ κακό. Έχουμε δημιουργήσει στην ομάδα μία φιλοσοφία. Προσπαθούμε να δουλεύουμε πολύ πάνω σ' αυτό το κομμάτι, στην φιλοσοφία της ομάδας. Έχουν καταλάβει  ότι για να πετύχουμε και σαν ομάδα αλλά και αυτοί προσωπικά, μόνο με συνεχή δουλειά και συνεχόμενο αγώνα μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν νομίζω ότι κοιτάει κανείς τον βαθμολογικό πίνακα αυτή τη στιγμή. Σημασία έχει τι θα λέει ο πίνακας την 30η αγωνιστική. Αυτό που κοιτάμε και το έχουν καταλάβει και τα παιδιά είναι ότι πρέπει να είμαστε στην προπόνηση αυτοί που πρέπει, να δουλεύουμε σκληρά και να μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα σε κάθε ματς να παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει και να διεκδικούμε το αποτέλεσμα. Τα παιδιά παραμένουν ταπεινοί. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτούς, και συνεχίζουμε.
Αν οι νεαροί ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι: Και τους 29 παίκτες που έχουμε στο ρόστερ αυτή τη στιγμή, εγώ και οι συνεργάτες μου, τους πιστεύουμε όλους. Σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα στην πορεία. Ιδιαίτερα αν καταφέρουμε να προκριθούμε στο κύπελλο θα υπάρξουν και άλλοι αγώνες, θα αρχίσουν να φορτώνονται και οι παίκτες με άλλες κάρτες. Δόξα τω Θεώ όμως, και βάση της προετοιμασίας που έγινε το καλοκαίρι, μέχρι τώρα δεν έχουμε τραυματισμούς πέρα από ένα θλαστικό στον Τζημόπουλο και κάποιο σπάσιμο σε πλευρό στον Ντάσιο. Ουσιαστικά μόνο αυτοί οι τραυματισμοί μας ταλαιπώρησαν. Είμαστε έτοιμοι όμως, γι' αυτό δουλεύουμε όλους αυτούς τους εφτά μήνες, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στη διάρκεια όλης της σεζόν.
Για το αν θα δοθούν δανεικοί ποδοσφαιριστές: Αυτό είναι κάτι που θα το εξετάσουμε μετά το παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό.
Για τον Μιχαήλ: Περιμένουμε την απάντηση του και μου έχει πει ότι θα απαντήσει στο τέλος της εβδομάδας.
Για το  ενδιαφέρον  του Πλατανιά για τον Μιχαήλ: Ο Αλέξης είναι ένας βασικός παίκτης για την ομάδα μας. Εμένα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Θέλω να παραμείνει στην ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος του έχει κάνει μία πολύ καλή πρόταση. Καλύτερη από αυτή που είχαμε προγραμματίσει στο σχεδιασμό που κάνουμε για τη νέα σεζόν, σ' αυτή τη θέση. Από εκεί και μετά η απόφαση ανήκει στον Αλέξη. Κάθε απόφαση που θα πάρει, γιατί είναι για το μέλλον του, για την καριέρα του, για την οικογένεια του, θα είναι σεβαστή. Εμείς θέλουμε τον Αλέξη αλλά αν δεν το καταφέρουμε τότε θα πάμε σε άλλες λύσεις.
Για την περίπτωση που φύγει ο Μιχαήλ: Ας μην το συνεχίσουμε αυτό. Σας απάντησα για αυτό το θέμα για τον Αλέξη.
Για την ενέργεια της ΠΑΕ να συγκεντρώσει τρόφιμα και να τα παραδώσει στην περιφέρεια: Αυτές οι πράξεις είναι καλό να γίνονται και ιδιαίτερα τις γιορτινές ημέρες αλλά και όλο τον χρόνο. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και πέρυσι έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο, που ήμουν και εγώ εδώ και το παρακολούθησα από κοντά. Μακάρι στη συνέχεια να έχουμε τη δύναμη να κάνουμε πολύ περισσότερες τέτοιες πράξεις.
Για τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη: Όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια για να βγει η ομάδα, οριστικά πιστεύω, από τα οικονομικά προβλήματα και από αυτή τη δυσχερή θέση που βρέθηκε πέρυσι το καλοκαίρι. Να ξέρετε ότι το έργο που έχει αναλάβει δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο. Και σ' αυτή την προσπάθεια που κάνει είναι σχεδόν μόνος του. Σίγουρα αυτά τα οικονομικά προβλήματα είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να κάνουμε λάθος κάποια στιγμή. Και εγώ κάνω σίγουρα λάθη όπως και εσείς. Αλλά νομίζω ότι ο πρόεδρος έχει καταλάβει κάποια πράγματα και προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να τα διορθώσει.
Σ' αυτή την προσπάθεια που κάνει είναι καλό ηθικά να στεκόμαστε όλοι δίπλα του, και εννοώ τον κόσμο της ομάδας, ακόμη και εσάς τους δημοσιογράφους. Τουλάχιστον ας του τονώσουμε λίγο την ψυχολογία ώστε να μας βοηθήσει ο Θεός στο τέλος της χρονιάς να έχουμε ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα.