Έφαγε... κατακέφαλο η Ρεάλ, έφτασε 91 ο Μέσι

Την 16η της νίκη σε 17 αγωνιστικές πέτυχε η Μπαρσελόνα, νικώντας με 3-1 την Βαγιαδολίδ μέσα στο "Χοσέ Θορίγια". Το σκορ άνοιξε ο Τσάβι στο 43' και ο Λιονέλ Μέσι έκανε το 0-2 στο 59', έτσι τερμάτισε το 2012 με 91 γκολ (θυμίζουμε πως είναι παγκόσμιο ρεκόρ, έχοντας ξεπεράσει τα 85 του Γκερντ Μίλερ). Η Βαγιαδολίδ μείωσε στο 89' με τον Χάβι Γκέρα και πίστεψε στο θαύμα, αλλά τελικά δέχτηκε και 3ο γκολ από τον Τέγιο στο 94'.
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ισπανία η απόφαση του Ζοζέ Μουρίνιο να αφήσει στον πάγκο τον Ίκερ Κασίγιας στο ματς με την Μάλαγα στο "Ροσαλέδα", στο οποίο τελικά η Ρεάλ ηττήθηκε με 2-3.
Βασικός έπαιξε ο Αντάν, όπως και λίγες μέρες πριν κόντρα στη Θέλτα για το κύπελλο, ενώ είναι πρώτη φορά που ο Κασίγιας δεν ξεκινά σε ματς που είναι κυπέλλου ή αδιάφορο (όπως με Άγιαξ για την 6η αγωνιστική του CL).
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακό στο "Ροσαλέδα", με τον Ίσκο να ανοίγει το σκορ στο 49' και την ισοφάριση να έρχεται στο 66' με αυτογκόλ του Σέρχιο Σάντσεθ.
Ο Ρόκε Σάντα Κρους σκόραρε στο 73' και το 76', κάνοντας το 3-1 για τους γηπεδούχους, ενώ ο Μπενζεμά μείωσε στο 82' για το τελικό 3-2. Η Ρεάλ έχει πλέον 16 βαθμούς λιγότερους από την Μπαρσελόνα, 7 λιγότερους από την Ατλέτικο, ενώ πλέον την απειλεί και η Μάλαγα που την πλησίασε στους 2 βαθμούς.
sport24.gr