Σε έξι πόλεις της Βραζιλίας το Κύπελλο Συνομοσπονδιών

Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013 θα πραγματοποιηθεί σε έξι πόλεις της Βραζιλίας, παρά τις καθυστερήσεις στην κατασκευή των σταδίων, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά και η FIFA.
Η πρωτεύουσα Μπραζίλια και άλλες πέντε πόλεις (Ρίο ντε Τζανέιρο, Μπέλο Οριζόντε, Φορταλέζα, Ρεσίφε και Σαλβαντόρ) θα φιλοξενήσουν αγώνες της διοργάνωσης, την ώρα που ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Βάλτερ Ντε Γκρεγκόριο, απηύθυνε προειδοποίηση ότι η Βραζιλία έχει φτάσει σε ένα «σημείο χωρίς επιστροφή». Ο Ντε Γκρεγκόριο τόνισε ότι οι άνθρωποι της FIFA είναι χαρούμενοι με την πρόοδο που σημειώνεται, ωστόσο έκανε λόγο και για μια τεράστια πρόκληση, καθώς μόνο τα γήπεδα σε Μπέλο Οριζόντε και Φορταλέζα θα είναι έτοιμα -σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα- στο τέλος του έτους, δηλαδή έξι μήνες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.
Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013 θα διεξαχθεί το διάστημα 15-30 Ιουνίου και θα αποτελέσει την «πρόβα τζενεράλε» των διοργανωτών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Η κλήρωση της φάσης των ομίλων θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου στο Σάο Πάουλο. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος, εκτός της «οικοδέσποινας» Βραζιλίας, η πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία και οι πρωταθλητές των έξι συνομοσπονδιών της FIFA: η Ιταλία (ως δευτεραθλήτρια Ευρώπης, καθώς κάτοχος του τίτλου είναι η Ισπανία), η Ουρουγουάη, το Μεξικό, η Ιαπωνία, καθώς η πρωταθλήτρια Αφρικής του 2013. ΑΠΕ-ΜΠΕ