Βασιλιάς Μπουράκ Γιλμάζ!

Ποδοσφαιριστής της Μπεσίκτας ο πατέρας, ο γιός δεν θα μπορούσε να υποστηρίζει άλλη ομάδα! Ο Φικρέτ Γιλμάζ, έκανε τον Μπουράκ φανατικό οπαδό των "Μαύρων Αετών" της Κωνσταντινούπολης!
Το 2006 ο Μπουράκ Γιλμάζ αποκτήθηκε από την ομάδα της καρδιάς του χωρίς να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Έτσι το 2008 μεταπήδησε στη Φενέρμπαχτσέ και να γίνει έτσι το "κόκκινο πανί" για τον κόσμο και των δύο ομάδων. Ο δανεισμός του σε άλλη ομάδα φάνταζε επιτακτική ανάγκη. Επόμενος σταθμός στη καριέρα του η Εσκισεχίρ και ήταν η ομάδα στην οποία μεταμορφώθηκε! 'Έγινε δεινός εκτελεστής και με 33 γκολ σε 30 συμμετοχές έσπασε το ρεκόρ του Φατίχ Τεκέ. Έφτασε ένα βήμα από τη Λάτσιο, τη Λοκομοτίβ Μόσχας και τη Φούλαμ. Αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο και των Τότεναμ και Ντόρτμουντ!
Όμως αντισυμβατικός όπως πάντα πήρε την απόφαση να πει το ναι στη Γαλατάσαράι που ενδιαφέρθηκε έντονα για την απόκτησή του. Το δέλεαρ ισχυρό, 5 εκατ ευρώ, ετήσιες απολαβές 2,3 εκατ ευρώ και πριμ 20000 ευρώ ανά συμμετοχή. Έτσι, κατάφερε να μπει στο μάτι και των οπαδών της Γαλατάσαράι...
Στην αρχή ο κόσμος των δέχθηκε με πολλή μουρμούρα και επιφυλακτικότητα. Την περίοδο που δεν έβρισκε δίχτυα, ο Φατίχ Τερίμ ήταν ο μοναδικός που τον στήριζε και τελικά δικαιώθηκε. Ο Μπουράκ Γιλμάζ στο πρώτο γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της "Τσιμ Μπομ Μπομ" διέταξε με το δάχτυλό του τους οπαδούς να σωπάσουν. Όμως στο Κλουζ έκανε κάτι που έγινε καθολικά αποδεκτό. Μεγαλοπρεπές χατ-τρικ (ο δεύτερος Τούρκος στην Ιστορία που πετυχαίνει κάτι τέτοιο σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ) που έφερε τη Γαλατά μια ανάσα από τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον εκτός από τους φίλους του, όλοι οι οπαδοί της Γαλατάσαράι τον αποκαλούν "Βασιλιά Μπουράκ"!