Αλέγκρι: «Νίκη ψυχολογίας»

Η Μίλαν ξέσπασε κι έφτασε στη μεγαλύτερη φετινή της νίκη με 5-1 την Κιέβο στο Σαν Σίρο και ο Αλέγκρι δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένος. Ο προπονητής των "Ροσονέρι", μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα της ομάδας του σε πρωτάθλημα και Champions League, τόνισε με δηλώσεις του ότι η νίκη αυτή ήταν αυτό που άξιζε η Μίλαν ώστε να σταθεί στα πόδια της, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.
"Παίξαμε καλά από την αρχή ως το τέλος. Ήμασταν σε καλή κατάσταση σωματικά και ψυχολογικά, ενώ είχα και όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου μετά από καιρό. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις την ευχέρεια να στήσεις την ομάδα έχοντας όλα τα "όπλα" σου διαθέσιμα. Μετά από μια περίοδο κρίσης, χρειαζόμασταν μια τέτοια εμφάνιση και την αξίζαμε. Πρέπει, βέβαια, να βελτιωθούμε σε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού μας, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο για να πετύχουμε κάτι σε μια χρονιά που δεν έχει ξεκινήσει καλά. Μέχρι στιγμής είχαμε συνεχώς απουσίες παικτών, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Έχω κάνει κι εγώ λάθη, όπως είχα κάνει και όταν πήραμε το πρωτάθλημα", είπε με νόημα.
Ο Αλέγκρι διέψευσε και τις φήμες που λένε ότι είναι υποψήφιος να αντικαταστήσει τον Μάτζαρι στον πάγκο της Νάπολι σε περίπτωση που ο προπονητής των "Παρτενοπέι" φύγει το ερχόμενο καλοκαίρι. "Δεν θέλω να μιλήσω για τη Νάπολι. Είμαι καλά στη Μίλαν και έχω ένα συμβόλαιο το οποίο θα σεβαστώ μέχρι τέλους. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση του Champions League".