Μέσι για «Χρυσή Μπάλα» με 76,8%!

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου ήταν σαφέστατος! Ο Λιονέλ Μέσι αξίζει να κερδίσει τέταρτη συνεχόμενη «Χρυσή Μπάλα» του. Μια ψηφοφορία που αναπτύχθηκε από την El Mundo Deportivo με 100 έγκυρες φωνές του ποδοσφαίρου, έδειξε ότι ο Αργεντίνος σούπερ σταρ είναι το απόλυτο φαβορί και για τη φετινή απονομή που θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη και εάν επιβεβαιωθεί θα είναι ο πρώτος που θα καταφέρει κάτι τέτοιο, δηλαδή 4 νίκες στη σειρά, στα 57 χρόνια του θεσμού!
Εν ενεργεία παίκτες, πρώην παίκτες και προπονητές, όλοι θρύλοι του ποδοσφαίρου, από 30 χώρες σε τέσσερις ηπείρους έδωσαν το δικό τους στίγμα. Ο Μέσι ήταν η πρώτη επιλογή για τους 61 από τους 100 ερωτηθέντες, κερδίζοντας 384 βαθμούς από το ανώτατο όριο των 500, δηλαδή το 76,8%. Νίκη συντριπτική!
Τσάβι, Ινιέστα, Φαλκάο και Κασίγιας έχουν επίσης πολλούς οπαδούς ανάμεσα στους ερωτηθέντες αν και βρίσκονται σε σημαντική απόσταση από τις τρεις πρώτες θέσεις. Το "6" της Μπάρτσα ο Τσάβι, μαέστρος των Καταλανών μαζί με τον Ινιέστα και Πρωταθλητές Ευρώπης το 2012 με την Εθνική, όπως και ο Κασίγιας, υπερβαίνουν τον Κολομβιανό της Ατλέτικο, κάτοχο του Europa League και του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Ακολουθούν οι Πίρλο, Νεϊμάρ, Ιμπραΐμοβιτς, Σίλβα, Μπενζεμά και Ράμος, με τον Ντρογκμπά να καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις.