Ζήτησε συγκέντρωση ο Χριστόπουλος

Τη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος. Ο 40χρονος τεχνικός τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στο επερχόμενο ματς με τον Πανθρακικό και πως η μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή δεν ανταποκρίνεται στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας των Ιωαννίνων. Αναλυτικά:
Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό: Προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για αυτό  το παιχνίδι. Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα. Θα κατέβουμε και σ' αυτόν τον αγώνα για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Για να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι πρέπει να χουμε μεγάλη συγκέντρωση και μεγάλη πίστη σ' αυτό που κάνουμε. Πρέπει να είμαστε πολύ αγωνιστικοί, πειθαρχημένοι και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αν παρουσιαστούμε από το πρώτο έως το 90ο λεπτό με αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα  στην Κομοτηνή.
Για την διακοπή του πρωταθλήματος και το τι έγινε στο διάστημα αυτό: Ο προπονητικό κύκλος,  υπάρχει ένας μεγάκυκλος που αφορά όλη την ποδοσφαιρική περίοδο. Αυτός ο μεγάκυκλος χωρίζεται σε μεσόκυκλους και σε μικρόκυκλους. Εμείς σ' αυτό το διάστημα ολοκληρώσαμε ένα μεσόκυκλο και μπήκαμε σ' έναν άλλο μεσόκυκλο. Δουλέψαμε κυρίως σε χαρακτηριστικά φυσικής κατάστασης και τακτικά, ή κάποια προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει. Και πάντα ο στόχος μας είναι συνέχεια να βελτιωνόμαστε. Αυτό είναι λογικό να συμβαίνει γιατί όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ οι παίκτες αποστηθίζουν, κάνουν κτήμα τους κάποια χαρακτηριστικά που ζητάμε, αλλά και βελτιώνονται συνεχώς στη φυσική τους κατάσταση.
Για το αν υπάρχει κάμψη στη ομάδα: Τόσο όσον αφορά το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, όσο και όσο αφορά το τακτικό κομμάτι, πιστεύω ότι η ομάδα δεν περνάει κάποια καμπύλη προς τα κάτω.
Κάποιες απουσίες, ή κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες οι οποίοι δεν μας έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αυτό είναι μία άλλη παράμετρος. Αλλά όσον αφορά τεχνικά θέματα, η ομάδα δεν περνάει κάποια καμπύλη προς τα κάτω.
Για την καλή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα χωρίς τα ανάλογα αποτελέσματα: Και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας. Πιστεύω ότι βάσει των εμφανίσεων που έχουμε κάνει και παίρνοντας κομμάτι-κομμάτι τα παιχνίδια, η παρουσία μας δεν αντικατοπτρίζεται στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί πολύ, και μένα και τα παιδιά.
Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε κάθε βδομάδα είναι να προετοιμαζόμαστε καλύτερα για τον επόμενο αντίπαλο. Και να προσπαθούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο ότι είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο.
Για να έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζονται και κάποιες άλλες παράμετροι, τις οποίες δυστυχώς δεν τις είχαμε μέχρι τώρα. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας πτοήσει. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μας πεισμώσει πιο πολύ και εμένα και τα παιδιά. Να παλέψουμε ακόμη περισσότερο στα επόμενα ματς για να αποδείξουμε ότι συγκυριακά βρισκόμαστε σε αυτή τη βαθμολογική θέση.

Για τον Πανθρακικό: Ο Πανθρακικός είναι μία δυνατή ομάδα, σφικτή ομάδα, αποτελούμενη από πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές και έχοντας και βάθος. Σίγουρα όμως έχει αδυναμίες, όπως κάθε ομάδα. Σ' αυτές τις αδυναμίες της ομάδας προσπαθούμε να επικεντρωθούμε και προσπαθούμε να ξεπεράσουμε κάποια δικά μας προβλήματα και αδυναμίες, που παρουσιάζονται στη τακτική, τόσο σε γραμμές όσο και ομαδικά, και πιστεύω να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο παιχνίδι της Κυριακή.
Για την αμυντική γραμμή της ομάδας που οι ποδοσφαιριστές της αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών: Σίγουρα αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι, μία σημαντική παράμετρος. Στον Θέμη Τζημόπουλο θέλαμε να «χτίσουμε» την αμυντική μας γραμμή, και καταφέραμε να τον έχουμε μόνο την πρώτη αγωνιστική με τον Πλατανιά. Ο Γιώργος Ντάσιος είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας, και η απουσία του μας αλλάζει τα σχέδια. Ο Αλέξης Μιχαήλ απουσίασε από κάποια παιχνίδια. Συνέχεια δημιουργούνται κάποια προβλήματα εκεί. Όλα όμως είναι μέσα στο πρόγραμμα και γι' αυτό έχουμε τριάντα ποδοσφαιριστές για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σ' αυτές τις δυσκολίες.
Για τους τραυματίες: Το πρόβλημα είναι ότι καθυστερούν ακόμη οι τραυματίες. Ο Ντάσιος θα μείνει για αρκετό διάστημα εκτός. Τον Τζημόπουλο και πάλι δεν θα μπορούμε να τον έχουμε στο παιχνίδι της Κυριακής. Ο Τόμας νιώθει κάποιες ενοχλήσεις ακόμη στο πόδι του. Είναι και θέμα αθλητή και πρέπει να νιώσει 100% έτοιμος για να μπορέσουμε να τον βάλουμε μέσα να αγωνιστεί. Από την άλλη, έχει λείψει για περίπου τρεις βδομάδες που σημαίνει ότι έχει μείνει πολύ πίσω σε θέματα ετοιμότητας που αφορούν τη φυσική του κατάσταση. Τα προβλήματα παραμένουν προς το παρόν και αυτή την Κυριακή. Έχουμε όμως πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπαίνουν μέσα και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της ομάδας. Ξεκίνησε με τον Τσουκαλά, συνέχισε με τον Κολοβέτσιο, μετά ο Κοροβέσης, ο Οικονόμου, ο Γιάκος. Δηλαδή συνέχεια προσθέτονται καινούργια παιδιά που μπορούν, άσχετα με τις απουσίες που έχουμε, η ομάδα να παραμείνει στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια και αυτά τα παιδιά όπως και η ομάδα χρειάζονται χρόνο, να πάρουν εμπειρίες να πάρουνε παιχνίδια. Για παράδειγμα την Κυριακή μπορεί να είναι το πρώτο εκτός έδρας ματς στη Super League για κάποιους ποδοσφαιριστές. Ένα ματς που θα έχει απαιτήσεις και θα πρέπει να ανταποκριθούν. Υπάρχουν δυσκολίες αλλά έχω πίστη στους παίκτες μου και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.