Χριστόπουλος: "To κάτι παραπάνω για τον κόσμο"

Τη νίκη από τους παίκτες του ζήτησε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος, στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου δήλωσε:
"Την Δευτέρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας με τον Λεβαδειακό που παρουσιάζεται φέτος ενισχυμένος και δυνατός. Έχει έναν καλό προπονητή και παίζει ένα ιδιαίτερο ποδόσφαιρο επιθετικά, με τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχει, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο να αντιμετωπιστεί κι αυτό φάνηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια που έπαιξε με τη Βέροια και τον Πανιώνιο.
Από την άλλη πλευρά εμείς, είμαστε σε καλή κατάσταση σαν ομάδα, παρόλο που δεν πραγματοποιήσαμε κάποια ιδιαίτερα καλή εμφάνιση στο τελευταίο παιχνίδι στη Βέροια. Κάθε μέρα στις προπονήσεις τα παιδιά μου δείχνουν ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και αυτό πρέπει να μετουσιωθεί σε κάποιους πόντους. Στα επόμενα ματς πρέπει να κάνουμε μια-δυο νίκες ώστε να καταφέρει η ομάδα να δουλέψει και πιο ήρεμα ψυχολογικά και να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον".
Για Τζημόπουλο: Δυστυχώς χτες παρουσιάστηκε ένα θέμα πάλι με τον Θέμη Τζημόπουλο. Είμαι πολύ στεναχωρημένος με αυτό γιατί ο Θέμης είναι ένας πολύτιμος παίκτης για μας. Εδώ και έναν και επιπλέον μήνα ταλαιπωρείται από κάποιους μικροτραυματισμούς στο ίδιο πόδι. Προσπαθήσουμε να τον προφυλάξουμε και να τον προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για αυτά τα ματς που έρχονται με Λιβαδειά και Πανιώνιο. Δυστυχώς πάλι χτες παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα και δεν θα τον έχουμε σίγουρα τη Δευτέρα και μάλλον ούτε με τον Πανιώνιο.
Για τον κόσμο: Εμείς έχουμε πει ότι κάθε Κυριακή, σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δίνουμε το 100%. Η συμπαράσταση του κόσμου μας, τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και στη Βέροια, ήταν πραγματικά πολύ δυνατή, μας έδωσε κουράγιο, μας έδωσε δύναμη στην προσπάθεια που κάναμε.
Αυτή τη φορά, σ' αυτό το ματς με τον Λεβαδειακό πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω για αυτό τον κόσμο. Να δώσουμε ένα 10% παραπάνω. Δηλαδή πρέπει να δώσουμε το 110% τη Δευτέρα στο παιχνίδι, για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας.
Για το γκολ: Για να μπει το γκολ χρειάζονται δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να δημιουργηθούν οι φάσεις. Και το δεύτερο είναι ο παίκτης να μπορέσει να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. Εμείς δημιουργούμε τις φάσεις, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και πιστεύω ότι θα έρθει και η ώρα να μπαίνει η μπάλα και με μεγαλύτερη άνεση στα δίχτυα.
Για την διαιτησία στη Βέροια: Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τη διαιτησία σε κανένα παιχνίδι. Πιστεύω ότι όλοι είδατε τις φάσεις και μπορείτε να κρίνετε και να το σχολιάσετε εσείς.
Για Φέγκρους-Μιχαήλ: Ο Φεγκρούς είχε πρόβλημα στον αστράγαλο του από την προετοιμασία, σε ένα παιχνίδι με τον Πανθρακικό είχε ένα χτύπημα με αντίπαλο. Από εκεί και μετά πήγαινε συντηρητικά η κατάσταση και δεν είχαμε κάποιο θέμα , αλλά ύστερα από κάποια προπόνηση, επιβαρύνθηκε το πόδι του. Ένιωθε ενοχλήσεις την προηγούμενη βδομάδα και δεν κατάφερε να προπονηθεί κανονικά και γι' αυτό δεν τον είχαμε στη Βέροια. Τώρα δείχνει σε καλή κατάσταση, αλλά πρέπει να περιμένουμε και τις επόμενες ημέρες.
Όσον αφορά τον Μιχαήλ, για προληπτικούς λόγους αποχώρησε από την προπόνηση. Νομίζω δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα τη Δευτέρα.

Για Κεϊτά: Δεν υπάρχει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και χρεώθηκε με κάποιο πρόστιμο (σε παλαιότερες περιπτώσεις). Είναι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας μας. Όταν θεωρούμε ότι κάποιος παίκτης πρέπει να μπει, θα μπει. Όταν θα είναι κάποιος παίκτης τιμωρημένος, θα το γνωρίζετε.
Για τους νέους ποδοσφαιριστές: Για μένα δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι ποδοσφαιριστές. Οι καλύτεροι κάθε Κυριακή πρέπει να είναι στη 18αδα και στην 11αδα.
Σίγουρα πιστεύουμε στα νέα παιδιά που έχουμε πάρει στην ομάδα. Εγώ τους έφερα στην ομάδα και αλίμονο αν δεν τους πιστεύω. Απλά αν κάποιος από αυτούς ξεπεράσει σε επίπεδο κάποιους από αυτούς που παίζουν, θα παίξει και κάποιος νέος στην ομάδα.

Για την εμφάνιση στη Βέροια: Η ομάδα της Βέροιας μπορεί να προέρχεται από τη Β' Εθνική, αλλά δεν έχει ίδιο ρόστερ με πέρυσι και δεν τη θεωρώ μικρής δυναμικότητας. Δεύτερον δεν είπα ότι δεν κάναμε κάποια ιδιαίτερη εμφάνιση, αλλά ότι δεν ήμασταν χειρότεροι από τη Βέροια. Στο α' ημίχρονο είχαμε περισσότερη κατοχή μπάλας και δημιουργήσαμε περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ. Ο αντίπαλος έκανε σουτ μακριά από την περιοχή, μας απείλησε μόνο σ' ένα κόρνερ απ' αυτά που κέρδισε και είχε 2 τελικές μέσα από την περιοχή.