Nέα επετειακή φανέλα για τη Celtic

Του Μάνου Κασσωτάκη από το englishfootball.gr
Η Celtic συμπληρώνει φέτος 125 χρόνια ιστορίας κι ήδη χρησιμοποιεί μια ξεχωριστή φανέλα, με το σήμα να είναι ανάμεσα σε κέλτικα ιδεογράμματα, ενώ από κάτω υπάρχει η επιγραφή 1888-2013.
Οι Bhoys έκαναν ένα βήμα παραπάνω όμως παρουσιάζοντας μια νέα επετειακή φανέλα, ανάλογη με αυτή που φόρεσαν στο πρώτο ματς της ιστορίας τους, στις 28 Μαίου 1888, εναντίον των Rangers.
Ήταν Κυριακή 6 Νοεμβρίου του 1887 όταν 8 άντρες μαζεύθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της εκκλησίας της Αγίας Μαρίας στο East End της Γλασκόβης για να δημιουργήσουν τη Celtc FC.
H Celtic παρουσίασε τη φανέλα που θα λανσάρει στις 2 Οκτωβρίου, η οποία -όπως προαναφέραμε- είναι αντίγραφο της πρώτης εμφάνισης που χρησιμοποίησαν οι “Κέλτες” στο πρώτο ματς της ιστορίας τους κόντρα στους Rangers.
O Κέλτικος σταυρός έχει επανασχεδιαστεί για τον 21ο αιώνα, διατηρώντας ταυτόχρονα την άρρηκτη σχέση με την προέλευση του συλλόγου και την ιρλανδική κληρονομιά του.
Η επιγραφή 1888-2013 υπάρχει πάνω στο σταυρό που αποτελεί το σήμα όπως 125 χρόνια πριν κι είναι στην αριστερή πλευρά του στήθους. Η φανέλα είναι λευκή, με μαύρο γιακά, το σορτσάκι μαύρο κι οι κάλτσες με οριζόντιες πράσινες και μαύρες ρίγες.