Στο κατώφλι ενός ακόμα μεγάλου ρεκόρ η Εθνική!

Από τον Δημήτρη Κωτσέλη (Γαλανόλευκος Φάρος)
Εντός της νέας χρονιάς, η Εθνική μας ομάδα αναμένεται να ξεπεράσει ένα… στοιχειωμένο ρεκόρ που δεν είναι άλλο από το να αριθμεί πλέον περισσότερες νίκες από ότι ήττες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά την επικράτηση επί της Λιθουανίας, 41 είναι πλέον οι νίκες έναντι 43 ηττών, στα προκριματικά όλων των Μουντιάλ και πλέον έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να πραγματοποιήσει και ένα ρεκόρ που θα έμοιαζε πριν μία δεκαετία απίθανο να πλησιαστεί!
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει αυτή η Εθνική ομάδα (της τελευταίας «χρυσής» δεκαετίας) και μας κάνει όλους υπερήφανους. Αρνείται… πεισματικά να χάσει από οποιονδήποτε αντίπαλο και μάχεται μέχρι τέλους κατακτώντας νίκες και προκρίσεις σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Μάλιστα, πλέον ήδη πρόσθεσε άλλες δύο νίκες με την έναρξη των προκριματικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας, στη συνολική συγκομιδή των νικών σε ότι αφορά προκριματικά Παγκοσμίων Κυπέλλων και η στατιστική… ζυγαριά σύντομα θα γέρνει προς τις επιτυχίες.
Πιο συγκεκριμένα, επί δεκαετίες, όπως εξάλλου ήταν λογικό, οι νίκες της Ελλάδας στα προκριματικά των Μουντιάλ ήταν σαφώς λιγότερες από τις αντίστοιχες ήττες αλλά με τις συνεχιζόμενες επιτυχίες των τελευταίων ετών το σκηνικό αλλάζει! Συνολικά πλέον οι νίκες ανέρχονται στις 41 στον αριθμό έναντι 43 ηττών και 22 ισοπαλιών. Έτσι, μοιάζει βέβαιο πως μέσα στο 2013, το ιστορικό προσπέρασμα των νικών θα πραγματοποιηθεί και η «γαλανόλευκη» θα γράψει ιστορία. Έτσι, αν και ο συγκεκριμένος στατιστικός δείκτης μπορεί να μην αποφέρει κάποιο τρόπαιο, στην ουσία αποδεικνύει πως σε συνολική βάση η Εθνική μας ομάδα θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχιών έναντι αποτυχιών. Με απλά λόγια, πιστοποιείται πλέον πως η Εθνική θα είναι και βάσει αριθμών εξολοκλήρου επιτυχημένη σε όλες της τις εποχές.
Όσο για τον δείκτη των γκολ σε όλους τους αγώνες των προκριματικών Μουντιάλ που έχει δώσει, βρισκόμαστε προς το παρόν στο -21. Απόρροια φυσικά πολλών αγώνων που δεχόμασταν τα γκολ με το… τσουβάλι σε περασμένες εποχές. Πλέον και αυτή η ψαλίδα κλείνει, κι αν το… Λιχτενστάιν αποδειχτεί σάκος του μποξ τότε, γιατί όχι, να μην ξεπεράσουμε ένα ακόμα άπιαστο επίτευγμα, εντός της νέας χρονιάς. Εξάλλου, το έχουμε γράψει άπειρες φορές: αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι!