Πέντε ΑΡΧΗΓΟΙ γέννημα-θρέμμα Καταλανοί!

Αυτό σημαίνει «Κάτι Παραπάνω Από Μια Ομάδα»! Το μότο της Μπαρσελόνα αντικατοπτρίζει πλήρως τη φιλοσοφία της ομάδας. Αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Καταλωνία και τους αγώνες που έχουν γίνει εκεί, τους αγώνες για ανεξαρτησία, το τι είναι αυτή η ομάδα για τους Καταλανούς, το καμάρι και η υπερηφάνια της περιοχής! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι Αρχηγοί των πέντε επαγγελματικών ομάδων του συλλόγου είναι γέννημα-θρέμμα Καταλανοί. Ο Κάρλες Πουγιόλ στο ποδόσφαιρο, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο στο μπάσκετ, ο Βίτορ Τόμας στο χάντμπολ, ο Αϊτόρ Εγκουρόλα στο ρόλερ χόκεϊ και ο Ζόρντι Τόρας στο ποδόσφαιρο σάλας. Όλοι τους Καταλανοί, όλοι τους προερχόμενοι από την ακαδημία της ομάδας!
Για να τους δούμε όμως έναν-έναν!
Πουγιόλ: Η Καρδιά
Ο Κάρλες Πουγιόλ πήγε στη «Μασία», την περίφημη ακαδημία του συλλόγου το 1995. Τέσσερα χρόνια αργότερα έκανε το ντεμπούτο του με τη πρώτη ομάδα και από το 2004, χρονιά που έφυγε ο Λουίς Ενρίκε φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στα 34 του πλέον έχει διαγράψει μια τεράστια καριέρα καθώς έχει κατακτήσει τα πάντα τόσο εντός συνόρων όσο και εκτός!
Ναβάρο: Η Βόμβα

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πήγε στη παιδική ομάδα το 1991. Το ντεμπούτο του με τη πρώτη ομάδα το έκανε το 1997. Εκτός της σεζόν 2007-2008 που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ έχει περάσει όλη του τη καριέρα φορώντας τη φανέλα των «Μπλαουγκράνα». Από το 2011 είναι και αρχηγός της αντικαθιστώντας τον Ρότζερ Γκριμάου.
Τόμας: Το Χάρισμα

Ο Βίτορ Τόμας έχει να παίζει χάντμπολ για τη Μπάρσα από τότε που εντάχθηκε στο Κλαμπ το 1998, κάνοντας το ντεμπούτο του με τη μεγάλη ομάδα τη σεζόν 2002-2003. Ο 26χρονος είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες του συλλόγου και πρόσφατα κληρονόμησε το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Λάζλο Νάγκι.
Εγκουρόλα: Το Χταπόδι
Ο Αϊτόρ Εγκουρόλα γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1980 και εντάχθηκε στη Μπαρσελόνα το 1995. Έκανε το αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ομάδα ρόλερ χόκεϊ το 1998 και δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, με τη σειρά του βοηθά στην εξέλιξη ενός από τους πιο ελπιδοφόρους τερματοφύλακες του αθλήματος, του Σέρχι Φερνάντεζ. Με την αποχώρηση του Μπόμπ Μπόρεγκαν, ο Εγκουρόλα είναι ο αρχηγός της ομάδας.
Τόρας: Η Επιτυχία
Ο Ζόρντι Τόρας γεννημένος και αυτός το 1980 προερχόμενος και αυτός από τις ακαδημίες του συλλόγου, έκανε το ντεμπούτο του με τη πρώτη ομάδα το 1996. Σε μια ημι-επαγγελματική ομάδα τότε. Το 2003 φεύγει από την ομάδα και επιστρέφει στο Παλάου Μπλαουγκράνα το 2010. Είναι μια εμβληματική προσωπικότητα με πολύ μεγάλη καριέρα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ανήκει δικαιωματικά.