Πρώτες… στάσεις με προορισμό τη Βραζιλία!

Από τον Δημήτρη Κωτσέλη (Γαλανόλευκος Φάρος)
Από τη Ρίγα της Λετονίας (τον Σεπτέμβριο) και τη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας (τον Οκτώβριο) θα αρχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι του Γαλανόλευκου Φάρου στο πλευρό της Εθνικής μας ομάδας για την διετία 2012-2014, με τελικό στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.
Το Euro 2012 ολοκληρώθηκε με την Εθνική μας ομάδα να… φλερτάρει στα όρια του εφικτού και του ανέφικτου, φτάνοντας τελικά μέχρι και την προημιτελική φάση, επιτυχία που αποτελεί την μεγαλύτερη στην γαλανόλευκη ιστορία, μετά το έπος της Πορτογαλίας. Οι στόχοι όμως δεν σταματάνε εδώ και πλέον η σκυτάλη περνάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και την προκριματική φάση.
Η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Σλοβακία και Βοσνία και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί για μία ακόμα φορά να πρωτεύσει στον όμιλό της και να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκρισή της στα γήπεδα της Νότιας Αμερικής σε δύο καλοκαίρια από τώρα.
Το ταξίδι λοιπόν με τελικό προορισμό της Βραζιλία αρχίζει από το Σεπτέμβριο και ο «Γαλανόλευκος Φάρος» θα ήταν αδύνατο να μη δώσει το «παρών» μέχρι και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η αρχή θα γίνει με το παιχνίδι της πρεμιέρας στην Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, και το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου. Έπειτα, από τις 13 έως και τις 17 Οκτώβρη θα βρεθούμε στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, σε έναν αγώνα καθοριστικό για την πρόκριση στην τελική φάση (αναλυτικά για το πρόγραμμα των εκδρομών στο δεξί μέρος της αρχικής σελίδας του site).
Έτσι, για μία ακόμα φορά ο Γαλανόλευκος Φάρος αποδεικνύει ότι είναι στο πλευρό της Εθνικής μας ομάδας, όχι μόνο όταν όλα τα φώτα πέφτουν πάνω της, αλλά και τότε που αρχίζει ταπεινά η προσπάθεια για τη συμμετοχή σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση.
ΥΓ Όπως τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Εθνικής, Νίκος Φλέκκας, το καλοκαίρι του 2013, ο Γαλανόλευκος Φάρος θα βρεθεί στα γήπεδα της Τουρκίας για τα παιδιά της Εθνικής Νέων που αναδείχτηκαν φέτος το καλοκαίρι δευτεραθλητές Ευρώπης και θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη γειτονική χώρα στην τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ηλικίας Κ-20.