Τα 10 πιο περίεργα γήπεδα ποδοσφαίρου!

Γράφει ο Βαγγέλης Χήρας
Τα γήπεδα των ομάδων είναι κάτι που απασχολεί τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους. Όλοι λίγο πολύ έχουμε εμπειρίες από γήπεδο που μας έχουν εντυπωσιάσει με την ομορφιά τους, την ιστορία τους και την τεχνολογία τους, αλλά και από γήπεδα που δεν θέλουμε να... ξαναπατήσουμε! Παρακάτω θα δούμε 10 γήπεδα τα οποία πολύ πιθανόν θα θέλαμε να επισκεφθούμε για τον δικό του ιδιαίτερο λόγο το καθένα.
10. Βενεζουέλα, Καράκας Cocodrilos Sports Park: Ένα γήπεδο που αποτελεί την έδρα της Caracas FC και βρίσκεται διπλά σε αυτοκινητόδρομο.
9. Πορτογαλία, Μπράγκα Rocky Stadium: Ένα από τα πιο ακριβά και παράξενα γήπεδα στον κόσμο. Ο τεράστιος βράχος που βρίσκεται από πάνω του δυσκόλεψε την ανέγερσή του, που τελικά κόστισε 122 εκατομμύρια δολάρια.
8. Ιαπωνία, Οσάκα Baseball Stadium: Έχετε δει πόλη χτισμένη μέσα σε γήπεδο;
7. Βραζιλία Eco-Stadium Janguito Malucelli: Είναι από τα λίγα... οικολογικά γήπεδα στον κόσμο.
6. Νήσοι Φερόε, Eidi Stadium: Οι Νήσοι Φερόε, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν ένα γήπεδο δίπλα στη θάλασσα. Τις μπάλες που πέφτουν στο νερό συλλέγει ένας βαρκάρης.
5. Σιγκαπούρη, Marina Bay: Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από χάλυβα, πάνω σε πλωτή εξέδρα. Έχει 390 μέτρα μήκος και 270 μέτρα πλάτος. Μπορεί να αντέξει συνολικό βάρος 9.000 ανθρώπων. Οι κερκίδες που βρίσκονται στην στεριά χωράνε 30.000 άτομα.
4. Βουλγαρία, FC Chernomorets Balchik: Αποτελεί έδρα της FC Chernomorets που παίζει στη Β κατηγορία της Βουλγαρίας. Το γήπεδο χωράει 6.000 φιλάθλους που κάθονται στα ιδιαιτέρως άβολα καθίσματα.
3. Νορβηγία, FC Aalesund: Στο πλαίσο της φιλοσοφίας τους ζωή στη φύση, το γήπεδο έχει τις κερκίδες του μέσα στο δάσος. Εκεί φιλοξενούνται αγώνες γυναικείου πρωταθλήματος.
2. Νότια Αφρική, Mmabatho Stadium: Κατασκευάστηκε το 1981 από Ρώσους και έχει τις πιο παράξενες κερκίδες που έχουμε δει.1. Ουκρανία: Στη πλαγιά του λόφου, είναι που λέμε έγειρε το γήπεδο.