Ο Ατρόμητος 1-1, ο ΠΑΟΚ 2-1

Ατρόμητος-Νιουκάσλ 1-1
Πάλεψε ο Ατρόμητος απέναντι στη Νιουκάσλ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Περιστέρι, αποτέλεσμα που δίνει μεγάλο προβάδισμα στους Άγγλους ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στο Σεντ Τζέιμς Παρκ.
Από την ημέρα που έγινε η κλήρωση των πλέι οφ στον Ατρόμητο γνώριζαν ότι το έργο τους απέναντι στη Νιουκάσλ δεν θα ήταν καθόλου μα καθόλου εύκολο. Αυτό επιβεβαιώθηκε και απόψε στο Περιστέρι, όπου η ελλιπέστατη ομάδα του Αλαν Πάρντιου, χωρίς να «πατήσει γκάζι», πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και, πλέον, στον αγώνα της επόμενης Πέμπτης είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.
Ο Ατρόμητος στάθηκε πάρα πολύ καλά, ουσιαστικά, δεν κινδύνεψε από τους αντιπάλους, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη. Ο Επστάιν στο 24΄ άνοιξε το σκορ για τους «κυανόλευκους», αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ισοφάρισε ο Ράιαν Τέιλορ με απευθείας κτύπημα φάουλ.
Μεγάλες ευκαιρίες δεν σημειώθηκαν στο ματς, εκτός από αυτή του 79ου λεπτού, όταν ο Γιαννούλης βρέθηκε απέναντι από τον Χάρπερ, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο.
ΠΑΟΚ-Ραπίντ Βιέννης 2-1
Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε προσωρινά στο... καναβάτσο από τη Ραπίντ Βιέννης, αλλά «σήκωσε κεφάλι» και στάθηκε στο ύψος του. Με γκολ του Κατσικά στο 83΄ ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-1 των Αυστριακών (είχε ισοφαρίσει ο Αθανασιάδης στο 69΄), που είχαν προηγηθεί με τον Άλαρ στο 25΄ και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο πρώτος αγώνας των πλέι οφ ανάμεσα στις δύο ομάδες «σημαδεύτηκε» από τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα λίγη ώρα πριν την έναρξή του, όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο κι άρχισαν να πετούν πέτρες κι ό,τι άλλο αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους προς την εξέδρα όπου είχαν συγκεντρωθεί οι φίλοι της Ραπίντ. Το ματς ξεκίνησε με πεντάλεπτη καθυστέρηση και πλέον, ο ελληνικός σύλλογος κινδυνεύει με μεγάλη τιμωρία από την UEFA.
Στο αγωνιστικό μέρος, η ομάδα του Γιώργου Δώνη βρέθηκε από την κόλαση... στον παράδεισο. Μέχρι το 69ο λεπτό βρισκόταν πίσω στο σκορ από το γκολ του Άλαρ στο 25΄ κι όλα έδειχναν ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσε να «επιστρέψει». Ο Αθανασιάδης, που μέχρι το λεπτό εκείνο ήταν ο «μοιραίος παίκτης» του ΠΑΟΚ, με δύο κλασικές ευκαιρίες κι ένα δοκάρι, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε. Έξι λεπτά μετά, ο Λάζαρ, είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή, Μάρινερ και πήγε στ' αποδυτήρια, γεγονός που όπως αποδείχθηκε δεν επηρέασε τους γηπεδούχους. Στο 84΄ ο νεαρός Κατσικάς με βολίδα μέσα από την περιοχή «έγραψε» το τελικό 2-1, αποτέλεσμα που δίνει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να έχει το «πάνω χέρι» στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στη Βιέννη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ