Ευρωπαϊκό Νέων: Η Ισπανία το τρόπαιο

Όπως και το 2007, έτσι και το 2012, η Ισπανία αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για την εθνική ομάδα των Νέων. Οι Ίβηρες επικράτησαν 1-0 στον τελικό και κατάκτησαν το τρόπαιο για 7η φορά στην ιστορία τους.
Με το ίδιο σκορ που επιβλήθηκαν και στο Λιντς της Αυστρίας, 1-0, οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν της «γαλανόλευκης» και στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Εσθονίας, φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου. Ήταν το 7ο κύπελλο στις αντίστοιχες κατηγορίες για τους Ιβηρες, που έγιναν οι πολυνίκες της διοργάνωσης (ισοβαθμούσαν με τη Γαλλία στα 6 τρόπαια).
Η Ελλάδα βρήκε απέναντί της μία ανώτερη ομάδα, ενώ οι παίκτες του Κώστα Τσάνα παρουσιάστηκαν πάρα πολύ κουρασμένοι και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τον αντίπαλό τους.
Κυρίαρχη στα πρώτα 45 λεπτά ήταν η Ισπανία. Η εθνική μας ομάδα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, περίμενε τους «φούριας ρόχας» κάτω από κέντρο του γηπέδου, ωστόσο, έδειξε σημάδια κόπωσης στα μαρκαρίσματα που ευτυχώς δεν εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι. Τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες έχασε η ισπανική ομάδα στο διάστημα αυτό, ενώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε μόλις μία φορά κοντά στην επιτυχία.
Στα πρώτα 5 λεπτά οι Ισπανοί έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Ο Σούσο στο 1ο λεπτό και ο Αλκάθερ στο 5ο βρέθηκαν σε επίκαιρες θέσεις στην ελληνική περιοχή, αλλά ο πρώτος καθυστέρησε, ενώ το σουτ του δεύτερου απομάκρυνε σωτήρια ο Σταφυλλίδης. Στο 18΄ ο Διούδης, είπε «όχι» στον Ροντρίγκεθ, ενώ στο 31΄ οι «φούριας ρόχας» έχασαν νέα κλασική ευκαιρία με τον Ντελοφέου να μην κάνει καλό κοντρόλ σε επίκαιρη θέση μέσα στην περιοχή, μετά το γύρισμα του Ροντρίγκεθ.
Η εθνική μας ομάδα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 32ο λεπτό. Από σέντρα του Γιαννιώτα, ο Κατίδης έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κέπα. Ο Ροντρίγκεθ στο 35΄ έκανε άνω κάτω την ελληνική άμυνα, έβγαλε τη μπαλιά στο σημείο του πέναλτι, αλλά «ως από μηχανής θεός» ο Μαρινάκης απομάκρυνε σε κόρνερ προ του Τόρες.
Οι Ισπανοί μπήκαν εξίσου δυνατά και στην επανάληψη, πίεσαν πολύ την ελληνική άμυνα και στο 56΄ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, αλλά το δυνατό σουτ του Καμπάνια έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη, ο οποίος απέκρουσε λίγο τη μπάλα. Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τους Ισπανούς στο 61΄, με τον Διούδη να αποκρούει με τα πόδια το σουτ του Ροντρίγκεθ και στη συνέχεια με τα χέρια το νέο σουτ του Ντελοφέου.
Η ανωτερότητα των Ισπανών «επιβραβεύτηκε» στο 80ο λεπτό, με τον Ντελοφέου να δίνει ασίστ στον Ροντρίγκεθ, ο οποίος με άψογο πλασέ από πλάγια θέση έβαλε μπροστά στο σκορ τους «φούριας ρόχας». Ναυτεμπορική