Προκαλεί ο γερμανικός Τύπος!

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στα προημιτελικά του Euro 2012 την Παρασκευή αλλά ο... αγώνας φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει για τους αντιπάλους μας. Ο Γερμανικός Τύπος μιλά με ειρωνικά σχόλια για την Ελληνική ομάδα αλλά και γενικά για τη χώρα, με την εφημερίδα «Hamburger morgenpost» να έχει τίτλο «οι Έλληνες θέλουν να υποφέρουμε», ενώ η «Bild» προκαλεί τονίζοντας «Καημένοι Έλληνες, η επόμενη πτώχευση είναι δωρεάν».
Η «Hamburger morgenpost» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τους Έλληνες φιλάθλους να πανηγυρίζουν στην Πολωνία, με τίτλο: «Οι Έλληνες θέλουν να υποφέρουμε». Στο αναλυτικό ρεπορτάζ υπάρχει το σύνθημα: «Φέρτε μας την Μέρκελ» με φόντο φωτογραφίες από τις Απόκριες όπου η Ανγκελα Μέρκελ κάηκε ως καρνάβαλος.
«Οι Έλληνες ψάχνουν εκδίκηση καθώς είναι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Για τους Έλληνες είναι ένας αγώνας στον οποίο θέλουν να θεραπεύσουν την πληγωμένη ψυχή του λαού τους– τουλάχιστον για λίγο. Είναι μια βραδιά που θέλουν να κάνουν την πανίσχυρη Γερμανία να υποφέρει - όσο το δυνατόν περισσότερο, ενδεχομένως και βίαια» αναφέρεται.
Στη συνέχεια υποστηρίζουν ότι η Ελληνική πλευρά δηλητηριάζει το κλίμα με μπλουζάκια που γράφουν: «Όλο μας το χρέος για ένα βράδυ με την κυρία Μέρκελ», την οποία θεωρούν ως ανήθικη προσφορά.
Οι προκλήσεις της Bild
Από την άλλη πλευρά, σαφώς πιο ειρωνική και προκλητική είναι η «Bild», που προκαλεί γράφοντας: «Καημένοι Έλληνες, η επόμενη πτώχευση είναι δωρεάν. Ενάντια στον Γιόγκι (σ.σ. Λεβ) δεν βοηθάει κανένα πακέτο στήριξης...»!
Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, αναφέρεται: «Η Γερμανία δεν περιμένει τον προημιτελικό της Παρασκευής. 90 λεπτά, δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Παίζει και η κρίση του χρέους. Χαίρεται, αγαπητοί Έλληνες, δώστε τσάμπα την προτομή σας την Παρασκευή! Ενάντια στον Γιοακίμ Λεβ δεν θα σας βοηθήσει να σωθείτε!
Αυτά είναι τα σκληρά γεγονότα ποδοσφαίρου: Η Γερμανία είναι η τρίτη ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA και η Ελλάδα (τουλάχιστον) 15η. Η Γερμανία δεν έχει χάσει κανένα από τα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια κόντρα στην Ελλάδα (πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες)».
Τα ειρωνικά σχόλια της «Bild» συνεχίζονται και στο στόχαστρο μπαίνει και ο Φερνάντο Σάντος για τις δηλώσεις που έκανε για την αναμέτρηση με τα πάντσερ. Ο μεσότιτλος της παραγράφου γράφει: «Ονειρέψου» και στο κείμενο αναφέρεται: «Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας ανακοίνωσε : «Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά όποιος παίζει εναντίον μας, πρέπει να φτύσει αίμα για να μας νικήσει» και σχολιάζουν στην Bild για τα λεγόμενα του Σάντος: «Όπως όταν οι Έλληνες εξοφλήσουν τα χρέη τους με το ίδιο δάγκωμα...»!
Newsroom ΔΟΛ