Θρήνος για Ματσούντα

Στο πένθος βυθίστηκε το ιαπωνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Ναόκι Ματσούντα, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο ημέρες στο νοσοκομείο έπειτα από καρδιοαναπνευστική ανακοπή, άφησε την Πέμπτη την τελευταία του πνοή. Ο πρώην Ιάπωνας διεθνής βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας καταρρεύσει στην προπόνηση της ομάδας του, Ματσουμότο Γιαμάγκα την Τρίτη.
Αρχικά οι γιατροί είχαν κάνει λόγο για θερμοπληξία, αλλά στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή. Σε αυτή φαίνεται ότι συνέβαλαν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Ο παίκτης ήταν αναίσθητος και παρά τις μαλάξεις που του έγιναν δεν μπόρεσε να επανέλθει.
«Πέθανε σήμερα, ώρα 1:06 τα ξημερώματα. Από την Τρίτη δεχόμαστε μηνύματα συμπαράστασης από οπαδούς του Ματσούντα από όλη την Ιαπωνία», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ιαπωνικής ομάδας, Χιρόσι Οτσούκι.
Ο 34χρονος Ματσούντα αγωνίστηκε 40 φορές με τη φανέλα με το εθνόσημο, συμμετέχοντας και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Συνολικά πρόλαβε να δώσει 385 παιχνίδια πρωταθλήματος με την Γιοκοχάμα Μαρίνος από το 1995 έως το 2010, συμβάλλοντας στην κατάκτηση 3 πρωταθλημάτων.