Mεξές: "Τιμή η φανέλα της Μίλαν"

Ο Φιλίπ Μεξές άφησε πίσω του τα επτά χρόνια στο "Ολίμπικο" και φωτογραφήθηκε πρώτη φορά με τη φανέλα της νέας του ομάδας για το "France Football". "Η Ρόμα ήταν το δεύτερο σπίτι μου, η Μίλαν είναι σημείο αναφοράς για όλους", τόνισε στη συνέντευξή του.
"Μπορώ να το επισημοποιήσω, θα είμαι παίκτης της Μίλαν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Είμαι ευτυχισμένος που θα αποτελέσω μέρος ενός εκ των μεγαλύτερων συλλόγων του κόσμου.
Θέλω να έχω επιτυχίες με αυτή τη φανέλα και με εκείνην της Εθνικής Γαλλίας", ξεκαθάρισε ο 29χρονος σέντερ μπακ μιλώντας στο έγκυρο περιοδικό της πατρίδας του (πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης των "ροσονέρι), ο οποίος μίλησε και για την απόφασή του να αποχωρήσει από τους Ρωμαίους.
"Τον Ιανουάριο ήμουν ελεύθερος και αποφάσισα να αφήσω τη Ρόμα. Έλαβα υπόψη όλα τα κριτήρια, αθλητικά και προσωπικά, ξέροντας επίσης ότι η Μίλαν με παρακολουθούσε για 2-3 χρόνια. Θα μπορούσα να φύγω από πέρυσι και είχα προτείνει στη Ρόμα να με πουλήσει. Για επτά χρόνια αισθάνθηκα Ρωμαίος. Η Ρόμα ήταν το δεύτερο σπίτι μου, μεγάλωσα με τον Τότι, τον Ντε Ρόσι, τον Ακουιλάνι, που για μένα είναι κάτι παραπάνω από συμπαίκτες".
Τί είναι όμως η Μίλαν για τον Φιλίπ Μεξές;
"Η Μίλαν είναι σημείο αναφοράς για οποιονδήποτε και καλύπτει τις φιλοδοξίες μου. Είναι μία ομάδα που καλλιεργεί τη νίκη, κατέχει μία τεράστια διάσταση όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπαρσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης. Πηγαίνω εκεί για να κερδίσω. Η Μίλαν αντιπροσωπεύει την εξοχότητα της Ιταλίας, ένα σύμβολο, μία ταυτότητα, ένα σημάδι. Έχω μιλήσει ήδη με τον Φλαμινί, αλλά τον Φεβρουάριο, μετά το Γαλλία-Βραζιλία, και με τον Τιάγκο Σίλβα, τον Ρομπίνιο και τον Πάτο, που γνώριζαν ήδη για την άφιξή μου. Όταν η Μίλαν έκανε κίνηση για μένα δεν δίστασα καθόλου και αν έμενα στην Ιταλία θα ήταν μόνο για τη Ρόμα ή τη Μίλαν. Διαφορετικά θα είχα επιλέξει μία άλλη χώρα αφού είχα επαφές και με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το είχα σκεφτεί αλλά επιθυμούσα να παραμείνω στη Serie A που γνωρίζω ήδη και με τη Μίλαν, για να υπάρχει μία λογική συνέχεια".