"StandingOvationOnLine Classics" Barcelona-Man Utd 4-0

Για μια φορά δεν υπήρχαν δικαιολογίες. Δεν τα έριξαν στον διαιτητή, δεν σιχτίρισαν την τύχη τους, δεν αλληλοκατηγορήθηκαν οι παίκτες μεταξύ τους. Στις 2 Νοεμβρίου του 1994 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε γνωρίσει την συντριβή στο Καμπ Νου με 4-0 από την Μπαρσελόνα, σε μία ανεπανάληπτη βραδιά των Καταλανών που δεν χωρούσε παρερμηνείες και αμφισβήτηση. Υπήρχε μόνο παραδοχή.
Η καλύτερη ομάδα είχε νικήσει και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. "Μας είχαν συντρίψει. Ήταν μία ταπεινωτική βραδιά για μας. Δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την ταχύτητα τους. Ο τρόπος που έκαναν επιθέσεις ήταν μία άσχημη εμπειρία για μας", θυμάται ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
Η εμφάνιση των "μπλαουγκράνα" είχε προκαλέσει δέος, όπως γράφτηκε στο Τύπο την επόμενη μέρα. Ορμητικοί, εντυπωσιακοί, τολμηροί ήταν ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που αφορούσαν το επιθετικό δίδυμο των νικητών εκείνης της βραδιάς.
Ο Βραζιλιάνος Ρομάριο και ο Βούλγαρος Kρίστο Στόιτσκοφ είχαν αφήσει άφωνους όσους παρακολούθησαν τον αγώνα. Την βραδιά του θριάμβου επί της Μάντσεστερ ο Ρομάριο σημείωσε ένα γκολ και ο Στόιτσκοφ δύο. Οι δυο τους προέρχονταν από εντυπωσιακές εμφανίσεις το 1994 στο Μουντιάλ. Ο Ρομάριο ήταν ο καλύτερος παίκτης της Βραζιλίας και ο Στόιτσκοφ ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά και καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης της σεζόν.
Ο παλαίμαχος παίκτης Λόμπο Καράσκο, περιγράφει με απλό τρόπο την απόδοση της Μπαρσελόνα σε εκείνο το ματς: "Όταν η Μπαρσελόνα κάνει το παιχνίδι της η ανωτερότητα της είναι ντροπιαστική για τους αντιπάλους. Τους ξευτιλίζει. Η Μπαρσελόνα απόψε πήρε ρεβάνς για ότι έπαθαν στην Αθήνα".