Υπόθεση μισής ώρας

Μισή ώρα και... για την ακρίβεια 35 λεπτά ήταν αρκετά για την Λίβερπουλ, προκειμένου να "σκορπίσει" την Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 3-0 στο "Άνφιλντ" να ανακτήσει ένα μέρος της χαμένης φετινής της ποδοσφαιρικής "αξιοπρέπειας" και να πλησιάσει την Τότεναμ στην πέμπτη θέση.
Οι "ρεντς" πραγματοποίησαν ένα από τα καλύτερα πρώτα 45λεπτα τους τις τελευταίες σεζόν, παίρνοντας μία νίκη γοήτρου, εν όψει της συνέχειας και "κερδίζοντας" τον Άντι Κάρολ, ο οποίος πέτυχε με την φανέλα τους τα δύο πρώτα του γκολ.
Ο Άγγλος επιθετικός με ένα φοβερό "ξερό" σουτ στο 13ο λεπτό μόλις, άνοιξε λογαριασμό για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, ενώ στο 34' με ωραίο πλασέ ο Κάουτ διπλασίασε τα τέρματα τους. Μάλιστα, πριν οι "πολίτες" προλάβουν να συνέλθουν, ο Κάρολ και πάλι με κεφαλιά σε σέντρα του Μεϊρέλες έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 μόλις από το 35'.
Από εκεί και πέρα, η Λίβερπουλ κατέβασε ταχύτητα, με την Σίτι να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει και το σκορ να παραμένει στο 3-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Να σημειωθεί πως πριν την σέντρα, στο "Άνφιλντ" τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, για την 22η επέτειο της τραγωδίας του Χίλσμπορο.