Τέλος η Τάμπερε μέσω... Σιγκαπούρης!

Παρελθόν (μέχρι νεοτέρας) από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Φινλανδίας αποτελεί από το βράδυ της Πέμπτης (14/04) η Τάμπερε Γιουνάιτεντ! Σε μια απόφαση σοκ, η φινλανδική ομοσπονδία απέκλεισε από το πρωτάθλημα και το Κύπελλο την Τάμπερε, με επίσημη εξήγηση τα προβλήματα στο εμπορικό της κομμάτι και... ανεπίσημη για την εμπλοκή της στα στημένα ματς!
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, η εμπορική συμφωνία που είχε συνάψει η Τάμπερε με εταιρία από τη Σιγκαπούρη με την επωνυμία Exclusive Sport PTE Ltd, επέτρεπε σε ανθρώπους της εν λόγω εταιρίας να αποφασίζουν για το ποιους παίκτες θα παρατάσσει ο προπονητής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έβγαζαν οι άνθρωποι της εταιρίας την ενδεκάδα. Ενας από τους εκπροσώπους της Exclusive Sport PTE Ltd, ήταν τελικά αυτός που είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο με πλαστό διαβατήριο και κατηγορείται ότι έχει στήσει του κόσμου τα ματς στη Φινλανδία και αλλού!
Η Τάμπερε είπε ότι δεν αποδέχεται την τιμωρία, έκανε έφεση, θα προσφύγει και στα δικαστήρια και η έναρξη του πρωταθλήματος Φινλανδίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Απριλίου μετατέθηκε για τουλάχιστον μια εβδομάδα.
Η Τάμπερε πήρε δύο σερί πρωταθλήματα (2006, 2007) αλλά την τελευταία τριετία τερματίζει στην 7η θέση! Αλλωστε θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση της ομοσπονδίας και για την Ούλου, εννέα παίκτες της οποίας έχουν κατηγορηθεί ότι έστηναν παιχνίδια για την εταιρία αυτή από τη Σιγκαπούρη!