Κόκκινος ο αγγλικός εμφύλιος

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον εμφύλιο των προημιτελικών του Champions League αφού οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν και στην έδρα τους της Τσέλσι, αυτή την φορά όμως με 2-1, και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ερνάντες και Παρκ οι σκόρερ για τους νικητές με τον Ντρογκμπά να ισοφαρίζει προσωρινά για τους Λονδρέζους.
Σίγουρα μετά την νίκη της Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο με 1-0 η αναμέτρηση είχε το φαβορί του και αυτό δεν ήταν άλλο από το συγκρότημα του Σερ Άλεξ Φέργκουνσον. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και αναζήτησαν το γρήγορο γκολ που θα έφερνε την υπόθεση πρόκριση στα ίσα. Παρά τα όσα είχαν ακουστεί τις τελευταίες μέρες για την απόδοση του Φερνάντο Τόρες, ο Κάρλο Αντσελότι του εμπιστεύτηκε ξανά μία θέση στο αρχικό σχήμα.
Ο Ισπανός και πάλι ήταν τραγικός με αποτέλεσμα ο Ανελκά να είναι απελπιστικά μόνος και η μοναδική απειλή για την άμυνα της Γιουνάιτεντ. Όμως η υπεροχή που είχαν οι Λονδρέζοι δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο τέρμα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν χώρους και τελικά να είναι εκείνοι που πήραν πρώτοι προβάδισμα στο σκορ.
Συγκεκριμένα δύο λεπτά πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια οι Ο’ Σέι και Γκιγκς έρριψαν την μπάλα με τον Ουαλό να βγάζει την σέντρα και τον Ερνάντες από κοντά να ανοίγει το σκορ. Ωστόσο η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε τις διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Τσέλσι πιστεύοντας πως ο Μεξικάνος ήταν οφ σάιντ, κάτι όμως που δεν επιβεβαίωσε το ριπλέι.
Στην επανάληψη ο Αντσελότι θα αφήσει τον Τόρες εκτός ομάδας και θα περάσει την θέση του τον Ντρογκμπά. Ο Ιβοριανός δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και προσπάθησε να απειλήσει. Μάλιστα θα φτάσει κοντά στο να τα καταφέρει όταν στο 55’ θα πιάσει το σουτ, με πλάτη στο τέρμα, έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω.
Μάλιστα τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα για την Τσέλσι όταν στο 70’ θα μείνει με δέκα παίκτες, καθώς ο Ραμίρες με δύο δυνατά μαρκαρίσματα θα δει δύο κίτρινες κάρτες και μαζί την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ωστόσο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ισοφάριση θα έρθει έξι λεπτά μετά. Συγκεκριμένα στο 76’ ο Ντρογκμπά θα ξεφύγει από τους αμυντικούς θα βγει στην πλάτη της άμυνας και θα νικήσει τον Βαν Ντε Σαρ για το 1-1.
Όμως η χαρά των φιλοξενούμενων θα κρατήσει ελάχιστα δευτερόλεπτα αφού με την σέντρα η Γιουνάιτεντ θα τελειώσει την περίπτωση πρόκριση. Συγκεκριμένα ένα λεπτό μετά ο Παρκ θα βρεθεί μέσα στην περιοχή και μετά από εξαιρετική πάσα του Γκιγκς θα νικήσει τον Τσεχ με διαγώνιο σουτ για το 2-1. Το συγκεκριμένο σκορ θα μείνει μέχρι τέλους και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πανηγυρίσει την πρόκριση εκεί όπου θα περιμένει μία εκ των Σάλκε ή Ίντερ.