«Κηδεία» στο «Μπερναμπέου»!

Ένας μύθος... γκρεμίστηκε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τη Σπόρτινγκ Χιχόν με 0-1, χάνοντας σημαντικό έδαφος στο «κυνήγι» του τίτλου, ενώ παράλληλα «έσπασε» το απίστευτο σερί του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είχε να ηττηθεί ως γηπεδούχος 9 χρόνια και σε συνολικά 150 ματς πρωταθλήματος! Συγκεκριμένα, τελευταία εντός έδρας ήττα του «Special One» ήταν τον Φλεβάρη του 2002, όταν, ως προπονητής της Πόρτο, ηττήθηκε με 2-3 από την Μπέιρα Μαρ στο «Ντας Αντας».
Το «τρίποντο» θεωρούνταν... αυτονόητο για τους «μερένγκες», δεδομένου ότι η Μπαρτσελόνα έχει δύσκολη δοκιμασία στο «Μαδριγάλ» κόντρα στη Βιγιαρεάλ και θα ήταν καλή ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά, δύο εβδομάδες πριν το clasico στη Μαδρίτη. Οι απουσίες των Ρονάλντο, Μπενζεμά, Τσάμπι Αλόνσο και Μαρσέλο, όμως, αποδείχτηκαν σημαντικές, καθώς η ομάδα του Μουρίνιο δεν είχε ρυθμό στην επίθεση και «κόλλησε» απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μουρίνιο έριξε στη «μάχη» και τον Ιγουαΐν, στην επανεμφάνισή του μετά από ένα τετράμηνο λόγω τραυματισμού, όμως η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε, το γκολ δεν ερχόταν και το άγχος κυρίευε τους Μαδριλένους. Το... μοιραίο ήρθε τελικά στο 78’, με «δράστη» τον Ντε λας Κουέβας, με σουτ μέσα απ’ την περιοχή, ύστερα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια.
Το τελικό σκορ ελαχιστοποιεί πλέον τις ελπίδες της Ρεάλ για τον τίτλο, δε θα πρέπει να παραλειφθεί όμως και η εξαιρετική εμφάνιση των παικτών του Πρεσιάδο, οι οποίοι πήραν μία παλικαρίσια και δίκαιη νίκη, που τους απομακρύνει έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.
sportnet.gr