Παιχνίδι προς τιμήν του Κανού

Μετά από 17 χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους σε πολύ υψηλό επίπεδο, ο Νουάνκο Κανού, σκέφτεται να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο. Έτσι, αποφασίστηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νιγηρίας, να διεξαχθεί ένα παιχνίδι προς τιμήν του. Ο Νουάνκο Κανού θεωρείται ο πιο επιτυχημένος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών με τις περισσότερες επιτυχίες. Τον Αύγουστο, ο Κανού «κλείνει» τα 35 και η απομάκρυνση του μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει από τους Νιγηριανούς.
Να θυμίσουμε πως ο Κανού έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα Ολλανδίας με τη φανέλα του Άγιαξ, Πρωτάθλημα και Κύπελλο Αγγλίας με τις Άρσεναλ και Πόρτσμουθ, Ουέφα με την Ίντερ και χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με τους «σούπερ αετούς» το 1996.
Έτσι, όταν έγινε γνωστή η απομάκρυνση του, αποφασίστηκε να γίνει ένα παιχνίδι στο Λάγος, προς τιμήν του επιθετικού. Ο Κανού αναφορικά με το μεγάλο αυτό γεγονός δήλωσε:
«Κάποιοι φίλοι μου σχεδιάζουν τον Ιούνιο, κάτι πολύ όμορφο για μένα. Πιστεύω πως μετά από 17 χρόνια στην εθνική ομάδα, θέλουν όλοι να με αποχαιρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο».
theplayer.gr